Tuinconcerten verhuizen naar Onze-Lieve-Vrouwekerk in Roeselare door slecht weer

Thomas Dubois

Handelaars, bewoners en verenigingen slaan de handen in elkaar voor een nieuw festival in Krottegem. TUIN biedt op 26 september vijf concerten. Normaal in vijf verschillende tuinen, maar daar steekt het stormweer een stokje voor. Het festival vindt nu in de kerk op Krottegem plaats.

“We zijn ervan overtuigd dat deze beslissing absoluut noodzakelijk is om de optredens, zowel voor bezoeker als band, op een verantwoorde en veilige manier te kunnen organiseren”, klinkt het bij de organisatie.

Voor TUIN gingen de organisatoren, Pelzen en De Andere Steenweg verenigd in Plak/Band, ten rade bij drie curatoren om een muzikaal concept te ontwerpen en bands te kiezen. “Dit is de opvolger van New City Sessions, een project dat vorig jaar nog Eva De Roovere naar de Ardooisesteenweg bracht”, legt Laurent Dewilde uit. “We gaan met TUIN back to basics en dat komt deels ook door corona. De mensen zijn eenvoudige zaken opnieuw gaan appreciëren.”

“Maar dat betekent niet dat we inboeten aan kwaliteit. Voor TUIN zijn we in zee gegaan met drie curatoren. Dieter Meeuws en Olivier Vanleynseele zijn bekend van Brihang, Ntrek en als dj SNS. Guido Declercq maakte naam met La Bacara World Music. Mooi dat we zelfs niet ver moesten zoeken om zo’n klasbakken op muzikaal gebied te vinden.”

Er zijn optredens van onder meer Walter Ego & Chillow, Liqa en Meskerem Mees.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.