TTC Drive is een club met naam en faam in binnen- en buitenland

Op woensdagnamiddag en zaterdagmorgen is er weer training voor de jeugd. © FRO
Redactie KW

TTC Drive maakte een bijzonder succesvol seizoen 2019-2020 mee. Voor de lockdown en het afbreken van de competitie, op één speeldag van het einde, waren twee ploegen al zeker van de titel. Uiteindelijk konden vier ploegen promoveren.

TTC Drive Oostende werd opgericht in 1958 door enkele vrienden van de tafeltennissport. De club mocht in 1978 een bescheiden amateurtornooi organiseren in het Media Center in Oostende. Na drie jaar kreeg het tornooi nationale allure en tien jaar later, we schrijven 1991, kwam een driedaags internationaal tornooi op de kalender met als blikvanger de eerste Ostend Masters met toppers uit de top 50 van de wereld. In 2018 werd het 60-jarig bestaan van de club gevierd. De 40ste editie van het internationaal tornooi kende meer dan 1.500 inschrijvingen uit 44 landen. TTC Drive is een club met naam en faam in binnen- en buitenland.

TTC Drive kende een bijzonder succesvol seizoen 2019-2020. Voor de lockdown en het afbreken van de competitie, op één speeldag van het einde, waren twee ploegen al zeker van de titel. Twee andere ploegen konden nog promoveren.

Hogere reeks

“De competitie werd niet afgewerkt, maar we zijn fier dat vier van onze zeven ploegen mogen stijgen naar een hogere reeks”, legt Kevin Callemin uit. “Onze eerste ploeg stijgt naar eerste provinciale en door het succes van onze jeugdwerking kunnen we volgend seizoen met acht of negen ploegen aantreden. We zullen ook uitpakken met een ploeg -12, die een competitie kan spelen in tornooivorm.”

Uiteraard betekende de coronacrisis een echte ramp voor de club. “De zaal ging liefst tien weken op slot. Er waren geen activiteiten meer mogelijk. Interessante evenementen voor jeugd, scholen, veteranen, G-sporters en het clubkampioenschap, dat jaarlijks een hoogdag is voor de club, konden niet georganiseerd worden. De cafetaria ging op slot en er waren geen inkomsten voor de club. Het zijn moeilijke tijden.”

Twee weken geleden zwaaiden de deuren van de ‘Ping-Pong-Droom’ weer open. Er mag weer binnen gespeeld worden. Er is weer ‘leven’ in de zaal. ‘We zijn blij dat we onze leden terugzien en dat we onze geliefkoosde sport, met inachtname van de veiligheidsregels, kunnen beoefenen”, besluit Kevin Callemin. (FRO)

TTC Drive

Opgericht in: 1960

Voorzitter: Jacques Denys

Thuisbasis: Nieuwe tafeltennisarena op De Schorre

Palmares: 40 jaar internationaal tafeltennistornooi Oostende Beweegt – 20 Jaar Ostend Masters

Aantal leden: 90

Info: www.ttcdriveoostende.be of jacques.denys@icloud.com

TTC Drive is een actieve club met een rijke geschiedenis. Dankzij de bouw van een nieuwe tafeltenniszaal, naast de Mister V-Arena op de Schorre, is de club aan een revival toe, met een bloeiende jeugdwerking.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier