TriatlonTeam Roeselare ziet jubileumjaar in het water vallen door de coronacrisis

TriatlonTeam Roeselare gaat sinds enkele weken opnieuw samen trainen, maar wel in vaste bubbels. © gf
Stijn Moerman

Wat een feestelijk jaar moest worden, draaide door corona anders uit. TriatlonTeam Roeselare wou zijn tienjarig bestaan vieren met een nieuwe wedstrijd in het centrum van de stad, maar moest die annuleren, net als de andere activiteiten. “We kijken hoe we onze leden en sponsors, die ons trouw blijven, volgend seizoen kunnen compenseren”, zegt voorzitter Dieter Handsaeme.

“Net als iedereen dachten we dat de coronamaatregelen maar een paar weken zouden duren”, aldus Dieter Handsaeme. “Daarom hebben we in het begin wat afgewacht, maar het werd al snel duidelijk dat het serieuzer was. Zelfs voor de lockdown kenden we al problemen doordat de zwembaden sloten. We hebben dan ook meteen besloten om alle groepstrainingen te annuleren en onze leden trainingsschema’s te bezorgen die ze individueel konden afwerken. We hebben nog het geluk dat we konden blijven lopen en fietsen. Zwemmen lukte uiteraard niet, maar dat hebben we proberen op te vangen door zwemspecifieke stabiliteitstrainingen aan te bieden.”

“Toen de versoepeling er kwam om met groepen van 20 te gaan trainen, hebben we gekeken om opnieuw groepstrainingen te organiseren. We voelden echter dat de leden daar nog niet klaar voor waren en hebben daarom alles uitgesteld. Ondertussen bieden we opnieuw alle groepstrainingen aan, alles conform de veiligheidsvoorschriften. Leden die willen deelnemen, moeten zich op voorhand aanmelden via Doodle, zodat we ze kunnen opsplitsen wanneer nodig. We verzamelen zelfs niet allemaal meer aan Sportoase, maar komen op verschillende plaatsen samen om de groepen uit elkaar te houden.”

Annulatie vernieuwde wedstrijd

“Het is enorm spijtig dat deze coronacrisis net tijdens ons tienjarig bestaan moet gebeuren. We hebben onze leden nog een sporttas en lezing van Marc Herremans kunnen bezorgen, maar daarna gooide het virus roet in het eten. Het was vooral spijtig voor onze wedstrijd, die volledig vernieuwd was om ons jubileumjaar in de kijker te zetten. Maar het is wat het is en kijken vol enthousiasme uit naar volgend seizoen. We willen ons tienjarig bestaan niet zomaar voorbij laten gaan. We bekijken ook hoe we onze leden en sponsors, die ons trouw blijven, volgend seizoen kunnen compenseren voor de gemiste trainingen en visibiliteit. Dat wordt volgend jaar een serieus hap uit ons budget, maar we zijn een gezonde club. We overleven het wel. We zijn de stad Roeselare alvast dankbaar voor de steun tijdens de coronacrisis. We konden met al onze vragen bij hen terecht.”

Met zo’n 25 leden leven we nu toe naar de halve triatlon in Menen op 13 september, de afscheidswedstrijd van Frederik Van Lierde in België. Dat is een lichtpuntje voor heel wat leden, die de voorbije maanden keihard zijn blijven trainen. Veel meer zal er dit seizoen niet meer te beleven zijn. De meeste triatlons zijn immers al uitgesteld naar volgend jaar, zoals de Ironmans in Thun en Vichy waar we met heel wat leden zouden naartoe gaan. Maar het is wat het is. We bieden nog trainingen aan tot eind september om na een maandje rust er terug in te vliegen richting 2021. Hopelijk blijven we gespaard van een tweede coronagolf, al kunnen we nu wel sneller overschakelen op alternatieve trainingen als het nodig is.”

Opgericht in: 2010.

Voorzitter: Dieter Handsaeme, die in 2015 overnam van oprichter Johan Schelpe.

Leden: zo’n 160.

Lokaal: Sportoase Roeselare.

TriatlonTeam Roeselare is een club die openstaat voor iedereen, van triatleek tot triatleet. Sinds 2012 organiseert de club ook jaarlijks een 1/8ste triatlon. Voor hun 10-jarig bestaan had de club een volledig nieuw parcours in het centrum van de stad uitgetekend, maar de wedstrijd werd geannuleerd door corona.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten