Toegangsweg naar heem Chiro Joeki in Cardijnlaan kreeg facelift

De toegangsweg naar het heem van Chiro Joeki in de Cardijnlaan werd vernieuwd. Schepen Bert Schelfhout tekende present tijdens de startdag van de bloeiende chiromeisjesgroep. © DRD
Redactie KW

De startdag van chiromeisjesgroep Joeki zorgde voor niets dan tevreden gezichten. Een 100-tal meisjes tekenden present voor de eerste bijeenkomst van het nieuwe werkjaar. De leiding was al even enthousiast over de nieuwe toegangsweg naar het heem in de Kardinaal Cardijnlaan.

“Na 40 jaar was de toegangsweg aan vernieuwing toe”, stelt schepen van Jeugd en Openbare Werken Bert Schelfhout (Open VLD). “De kaprijpe treurwilgen werden gerooid door onze gemeentediensten en we plantten nieuwe bomen aan. De heraanleg van het pad gebeurde door een aannemer. Met deze investering willen we dit stukje openbaar domein mooier, praktischer en onderhoudsvriendelijk maken.”

Groen integreren

“We realiseerden een pad in gewassen beton zodat het heel lang kan meegaan. Ook langs de nieuw aangeplante laanbomen voorzagen we worteldoek, zodat we geen last meer hebben van opstekende worteling. We deden ons best om voor het nieuwe werkjaar van Chiro Joeki klaar te zijn, al zorgde corona voor vertraging.”

“Ook het plein wordt momenteel bekeken. De diensten zijn in overleg met Chiro Joeki om te kijken hoe we speelgroen en natuurelementen kunnen integreren op het plein. De opbraak en de nieuwe aanleg kostten samen 21.000 euro. De werken werden uitgevoerd door de firma Steenhaut.”

(DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier