Toch een beetje carnaval door de Keikoppencarnavalswandeling

Redactie KW

Het Poperingse Keikoppencarnaval, normaal van 12 tot en met 14 maart, zal niet doorgaan. De organisatie blijft niet bij de pakken zitten en zet verschillende alternatieven op poten zoals een Keikoppencarnavalswandeling. De wandeling is 4,8 kilometer lang en onderweg ontdek je de geschiedenis van het Keikoppencarnaval, daarnaast zijn er ook enkele leuke opdrachten voorzien. Tot en met 21 maart kan je de wandeling ontdekken.

“Via deze wandeling hopen we de voeling met het Keikoppencarnaval in deze coronacrisis te blijven behouden. Mensen trekken ook massaal hun wandelschoenen aan door de huidige coronamaatregelen”, zegt Lieven Ryckbosch van het organiserende Keikoppencarnaval. “Het parcours van de wandeling is zo opgesteld dat de straten en pleinen waar wordt langsgelopen iets te maken hebben met de geschiedenis van ons carnaval”, vertelt Lieven. “Zo komt de oude startlocatie van de carnavalsstoet aan bod. Daarnaast zijn er ook veel leuke vragen omtrent het Keikoppencarnaval en zijn er opdrachten voor de kinderen die komen meestappen.”

De wandeling is 4,8 kilometer lang en op moeilijke plaatsen staan er pijltjes om de route verder te kunnen zetten. “De wandelaars krijgen ook een plannetje om de wandelroute te kunnen volgen. Bij de deelnemingsformulieren steekt ook een leuke kleurplaat voor de kinderen.”

Wedstrijd

De Keikoppencarnavalswandeling start bij Dienst Toerisme aan het stadhuis van Poperinge. De deelnemingsformulieren kan je daar ophalen, maar zijn ook terug te vinden op website of de Facebookpagina van het Keikoppencarnaval. Elke deelnemende ploeg dient de ingevulde formulieren ten laatste op 28 maart in te dienen om deel te nemen aan de wedstrijd. “De deelnemingsformulieren en tekeningen mogen achteraf gedeponeerd worden in de brievenbus van Dienst Toerisme aan het stadhuis.” (LBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.