Tieltse Stedelijke Mondiale Raad gaat met volle kalender najaar in

Jose Houteman, Veerle Van Den Bosch, Joris Cools. (foto WME) © WMe by Wouter Meeus
Redactie KW

Ook dit najaar organiseert de Tieltse Stedelijke Mondiale Raad opnieuw tal van boeiende activiteiten. Zo wordt er onder meer een wandel- en fotozoektocht georganiseerd en zijn er ook enkele filmvertoningen in het Cultuurcentrum Gildhof.

Nadat de Tieltse Stedelijke Mondiale Raad al mee zijn schouders zette onder EcoTexTielt, een tweedehandsmarkt voor sport-, school- en verenigingskledij, schakelde hij vanaf halfweg september nog een versnelling hoger. Zo startte de raad in samenwerking met Oxfam-Wereldwinkel met een wandel- en fotozoektocht in het kader van de 11.11.11-campagne met als thema internationale solidariteit.

“Hierbij willen we de organisaties in het Tieltse die op de een of andere manier met het thema betrokken zijn in de kijker zetten”, klinkt het bij de initiatiefnemers. Deelnameformulieren zijn te verkrijgen bij Oxfam-Wereldwinkel Tielt en in het stadhuis. De wandeling loopt tot 15 november. Tegelijkertijd is er in Cultuurcentrum Gildhof een fototentoonstelling te bezichtigen van de jonge Syrische vluchteling Abdulazez Dukhan over zijn ervaringen als vluchteling.

Film in het Gildhof

Verder zijn dan weer twee filmvoorstellingen te zien in CC Gildhof. Op 14 oktober wordt, op initiatief van de organisatie Voedsel Anders en Oxfam-Wereldwinkel Tielt en in het kader van de Week van de Fair Trade, Food for Change getoond. “Die film vertelt het verhaal van vrouwen en mannen van over de hele wereld die een ander voedselmodel uitvinden dat gunstig is voor de planeet, de natuur en onze gezondheid.”

Op 4 november wordt The Great Green Wall vertoond. Die film kadert in de 11.11.11-campagne en gaat over de aanleg van de 8.000 km lange ‘groene muur’ in Afrika tegen de verwoestijning.

(TM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.