Tieltse spellenclub De Wildeman wil weldra herstarten met spellenavonden

Toon en Fauve willen hun liefde voor gezelschapsspellen met iedereen delen. © foto WME
Redactie KW

Wie op zoek is naar aangenaam spelplezier is bij spellenclub De Wildeman zeker aan het juiste adres. Initiatiefnemers Fauve Farrazijn (23) en Toon Callens (25) leiden alles in goede banen. Door corona moesten ze hun maandelijkse spellenavonden annuleren maar ze hopen in oktober te kunnen herstarten.

“We zijn een vereniging met een liefde voor gezelschapsspellen”, opent Fauve Farrazijn. “Elke tweede vrijdag van de maand stellen wij in het zaaltje boven restaurant De Wildeman in Tielt onze spellenkast open voor iedereen. Voor slechts één euro per persoon kan je een hele avond spelletjes spelen, die we met veel plezier ook komen uitleggen. Er zijn ook drankjes en hapjes te koop aan onze bar.”

“Daarnaast werken we samen met restaurant De Wildeman, waarbij we elke maand volledig vrijblijvend een ander spellenclubmenu aanbieden voor 15 euro. Zo kan je een avondje uit eten combineren met wat spelplezier. Naast onze maandelijkse spellenavonden organiseren wij ook avonden voor verjaardagen, teambuildings, pensioenvieringen, reünies, samenkomsten…”

Voor elk wat wils

De club biedt alvast een uitgebreid gamma aan. “Onze kast bestaat nu uit zo’n 200 spellen; we hebben dus eigenlijk voor iedereen wat wils. Het voordeel van onze spellenclub is ook dat je geen enkel spel moet kennen om te komen spelen. Wij staan altijd klaar om de mensen te introduceren in de spellenwereld en om de spelregels uit te leggen.”

Ook bij spellenclub De Wildeman gooide corona roet in het eten. “Op 13 maart werd aangekondigd dat België in lockdown zou gaan. Op die dag hadden we net een spellenavond gepland. Deze hebben we dan last minute moeten annuleren. Vanaf dan hebben we jammer genoeg geen maandelijkse spellenavonden meer kunnen organiseren. Ook ons jaarlijkse paasontbijt is niet kunnen doorgaan. Verder hebben we ook geen spellenevenementen op verplaatsing kunnen organiseren”, vertelt Fauve Farrazijn.

Je hoeft de spellen niet te kennen. We leggen graag de spelregels uit

Tijdens de lockdown hebben ze hun tijd alvast goed kunnen invullen. “Wij hebben vooral veel gestudeerd en voor school gewerkt. Verder hebben we veel gewandeld, spelletjes gespeeld en het vooral gezellig gemaakt. Elke week deden we ook een videochat met familie en vrienden. Zowel mijn mama als mijn papa hebben een zaak in Tielt, dus ook zij werden heel lang zonder werk gezet.”

Voor de werking op zich had de lockdown niet echt gevolgen voor spellenclub De Wildeman. “Aangezien we dit puur als hobby zien en dus ook geen winst hoeven te maken, was het voor ons niet noodzakelijk om extra zaken te ondernemen. We hebben wel wat spellen uitgeleend aan familie en vrienden zodat ze tijdens de coronacrisis ook wat gezelschapsspellen konden spelen.”

Reserveren

Op de volgende spellenavond is het voor de liefhebber nog even wachten. “Wij hopen om in oktober weer van start te kunnen gaan. We zullen met reservaties moeten werken, aangezien we de capaciteit zullen moeten beperken. Verder zullen de spelletjes, eens gespeeld, niet doorgegeven kunnen worden aan andere groepen. Dobbelstenen, pionnen, kaartjes, … worden zo binnen de bubbel gehouden. We hopen alvast in 2020 nog een aantal gezellige en veilige spellenavonden te kunnen organiseren. We kijken ernaar uit om iedereen terug te verwelkomen en onze liefde voor spellen weer met iedereen te kunnen delen.”

De spellenclub staat garant voor tal van waarden. “Gezelligheid, respect en vriendschap staan bij ons voorop. Iedereen is welkom voor een leuke avond.” Tijdens de spellenavonden krijgen Toon en Fauve hulp van Loes Callens en Stefano Beccaro, de zus en schoonbroer van Toon. We kunnen natuurlijk ook altijd rekenen op de hulp en steun van onze ouders en vrienden. Het is zeker ook altijd fijn als mensen ons liken op Facebook waar we terug te vinden zijn onder de naam ‘spellenclub de wildeman’. Daar delen we al onze evenementen en ander nieuws. Wie vragen of interesse heeft om toe te treden, kan ons altijd contacteren via onze Facebookpagina of door te mailen naar spellenclubdewildeman@ gmail.com.”

Tot slot wilden we ook graag weten wat de favoriete gezelschapspellen zijn van Fauve en Toon. “Wij appreciëren eigenlijk alle soorten spelletjes. De kunst is om voldoende te variëren. De ene avond spelen we luchtige spelletjes en lachen we ons te pletter. De andere avond pijnigen we onze hersenen bij een tactisch zwaar spel dat meer dan vier uur kan duren. Verder kan je me altijd bellen voor een potje Carcassonne. Toon zijn all-time favoriet is Don’t Mess with Cthulhu. Op het einde van de spellenavonden komt dit spelletje altijd op tafel”, glimlacht Fauve Farrazijn. (KeMa)

Opgericht? In januari 2017.

Voorzitters? Fauve Farrazijn en Toon Callens.

Ledenaantal? De club werkt niet met leden, iedereen is er welkom.

Lokaal? Het zaaltje boven restaurant De Wildeman, Markt 37, 8700 Tielt. “Aarzel niet om eens langs te komen met vrienden of familie op een spellenavond. We introduceren jullie graag in de spellenwereld. Ook voor de gevorderde boardgamers hebben we heel wat spellen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.