Theaterkliek Vliegend Hert uit Wingene speelt binnenkort ‘Dubbel Gevoel’

(foto Nele)
Redactie KW

Theaterkliek Vliegend Hert is een theater-oord waar iedereen welkom is. De graanschuur werd omgebouwd tot een echte theaterzaal. Het gezelschap brengt een gezonde mix van theaterstijlen op een eigenzinnige manier. Binnenkort staat de kliek op de planken met het komische stuk ‘Dubbel Gevoel’.

Vliegend Hert is niet zomaar een toneelgroep. Het is eerder een losbollige bende die veel liefde toont naar het theater toe. Caroline Lambrecht is de regisseur en Caroline Flokman is de voorzitster. Beide dames zijn de dragende kracht achter de theaterkliek.

“Zowel ervaren als onervaren spelers zijn bij onze dolle bende welkom”, vertelt regisseur Caroline Lambrecht. “Wij zitten boordevol sprankelende ideeën. Die worden telkens gebundeld en zo komen wij steeds weer tot speciale voorstellingen. We spelen in een unieke setting. Een oude graanschuur langs de landelijke Hereveldstraat 3 in Wingene. Bij iedere nieuwe productie ondergaat de schuur enkele wijzigingen, we werken steeds met een origineel concept. We proberen op die manier het publiek te boeien en stimuleren onze acteurs en actrices om het beste uit zichzelf te halen.”

Artistieke duizendpoot

“Wij zijn gebeten door theater en brachten al diverse voorstellingen. Wij brengen een gezonde mix van theaterstijlen die toegankelijk zijn voor iedereen. De ene keer is het een komedie, de andere keer een drama en dit telkens gebracht op onze unieke manier. Ook improviseren hoort er vaak bij en dat maakt het geheel zo speciaal. Ikzelf ben een artistieke duizendpoot, afkomstig uit het Gentse. Ik stond jarenlang zelf op de planken en volgde tal van theatercursussen. Bij Vliegend Hert zette ik een stap in de regiewereld en naar dat bevalt me goed”, zegt Caroline Lambrecht.

Naast het theaterspelen worden er ook workshops georganiseerd. “Wij bieden ook workshops aan voor kinderen en jongeren. Daaraan worden telkens enkele voorstellingen gekoppeld. Het jeugdtheater doet het zeer goed, je merkt dat jongeren nood hebben aan een zinvolle tijdsbesteding. De improvisatielessen zijn nieuw en kenden tevens een goede start. Binnen het theater maken wij graag plaats voor muziek.”

“Door de coronacrisis met verplichte lockdown viel er heel wat voorbereidend werk in het water. De repetities werden gestopt en de workshops konden niet plaatsvinden. In het najaar toe is er een theateracademie gepland voor jongeren vanaf 16 jaar. Hopelijk kan die wél doorgaan zoals gepland.”

Ondanks de lockdown bleef de kliek niet stilzitten. Begin september staan ze trouwens op de planken. Dit is eerder uitzonderlijk want geen enkel toneelgezelschap waagt zich er in de huidige coronacrisis aan om een toneelstuk voor te bereiden.

“Improviseren hoort er ook vaak bij en dat maakt het geheel zo speciaal”

“Corona is voor niemand plezant en ziek zijn al zeker niet, maar toch moeten wij erdoor. Laten we hopen dat iedereen gezond blijft en ook wij zorgen goed voor elkaar. Eind maart werden alle bijeenkomsten stopgezet en zo kreeg ik iets meer vrije tijd. Tijd om na te denken en te brainstormen. Eind juni kregen wij opnieuw de kans om samen te komen in een kleine groep. Wij zijn een klein theatergezelschap en dit speelt in ons voordeel. We repeteren opnieuw maar dan wel met mondmasker. Niemand van onze negen spelers heeft daar problemen mee. Wij doen dit uit voorzorg, respect en veiligheid.”

“Momenteel zijn wij volop in de weer want op vrijdag 4 september vindt de première plaats van het stuk Dubbel Gevoel.”

Tafelkomedie

“Het wordt een komedie, zeg maar een tafelkomedie met veel liefde in het spel. Met dit stuk willen wij de hele coronatoestand op een moderne manier aanpakken. Wij leven met een dubbel gevoel en dat zal in het stuk goed herkenbaar zijn. Meer zal ik niet vertellen, want het moet spannend blijven. Het is uiteraard zo dat wij alle maatregelen strikt opvolgen. Zo mogen er niet meer dan 100 kijklustigen per voorstelling binnen in de graanschuur. We staan zes keer op de planken.”

Theaterkliek Vliegend Hert brengt de komedie Dubbel Gevoel op vrijdag 4, donderdag 10, vrijdag 11, zaterdag 12, donderdag 24 en vrijdag 25 september, telkens om 20 uur. Een ticket kost negen euro. Vooraf je ticket aankopen is noodzakelijk. Dit kan via info.theaterkliekvliegendhert.be. Neem alvast een kijkje op hun Facebookpagina.

Opgericht in: 2017.

Voorzitter en regie: Caroline Flokman is de voorzitster en Caroline Lambrecht is de regisseur. Marc Backx verzorgt de techniek.

Aantal spelers: Afhankelijk van welk stuk ze brengen. Momenteel staan ze met negen spelers op de planken.

Doel: Vliegend Hert brengt twee voorstellingen per jaar. Daarnaast vinden er tal van theatercursussen of improvisatielessen plaats.

Lokaal: Graanschuur langs de Hereveldstraat 3 in Wingene.

Website: www.theaterkliekvliegendhert.be

Info: info@theaterkliekvliegendhert.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.