Theater Rostune uit Sijsele trakteert leden op aperobox en e-aperitief

© Davy Coghe
© Davy Coghe
Piet De Ville

Het bestuur van Koninklijk Theater Rostune kan haar leden dit jaar om de bekende reden, de coronacrisis, geen klassieke nieuwjaarsreceptie aanbieden, maar wilde toch iets doen om samen met hen het nieuwe jaar een beetje feestelijk in te zetten.

Op zondagvoormiddag 31 januari gaven ze bij de leden thuis aan de voordeur een aperitiefbox af met fijne hapjes en drankjes. “We organiseren die dag dan ‘s avonds om 18 uur een zogenaamd e-aperitief voor de leden, een virtuele receptie dus”, vertelt ondervoorzitter Guy Bonte. “Uiteraard komen we liever fysiek samen, maar dat zal nog niet voor direct zijn vrees ik dus dit vonden we wel een mooie aperitief.”

Wanneer de leden van Rostune opnieuw zullen kunnen repeteren en spelen; dat is nog niet helemaal duidelijk. “Dat zal voor een groot stuk afhangen van de vorderingen met het vaccineren. We hopen dan binnenkort te vernemen vanaf wanneer er terug publiek in de zaal mag”, stelt Guy Bonte. “Allemaal staan we te popelen van ongeduld om weer te beginnen, want het is bijna een jaar dat we niet meer mogen spelen. We hebben een mooie stuk voor 17 acteurs dat we graag zouden opvoeren, maar het is nog niet zeker of dat zal kunnen. Misschien moeten we wel starten met een stuk met een kleinere bezetting dat makkelijker te organiseren is qua veiligheid. We hopen echt dat we in november een stuk op de planken kunnen brengen, maar daarvoor moeten we in september zeker kunnen beginnen met repeteren. Hopelijk kunnen we deze duistere periode zo snel mogelijk afsluiten!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier