Tennis- en padelclub rondt kaap van duizend leden

Harry Stoop (voorzitter vzw Rista) en Curd Neyrinck (voorzitter TC Rumbeke). © foto Jos
Redactie KW

De tennis- en padelclub Rumbeke heeft voor de eerste maal in zijn bestaan de kaap van de 1.000 leden gerond. De club telde jarenlang tussen 700 à 800 leden. De laatste jaren groeide dat aantal aan tot een 850-tal leden.

“De oprichting van onze zusterclub TC Onledemolen op het domein van Dominiek Savio in Gits en de padelclub hebben het ledenaantal enorm laten stijgen”, opent voorzitter Curd Neyrinck.

“Momenteel zijn er een 100-tal leden die zowel padel als tennis spelen. Daarnaast zijn er zo’n 250 padelspelers en 650 tennisleden. Vooral padel is een straf gegeven. Zo straf zelfs dat we momenteel een noodzakelijke ledenstop inlassen. Dat alles betekent dat TC Rumbeke de jeugd- en gezinsclub bij uitstek is. Ongeveer de helft van de leden is trouwens jonger dan 18 jaar en zowel de ouders als de kinderen spelen in onze club.”

Randgebeuren

Tennisclub Rumbeke hecht niet alleen belang aan het sportief gegeven, maar besteedt ook veel aandacht aan het randgebeuren. “Naast tennis of padel is er ook aandacht voor andere activiteiten: wandelen, kaarten, kwissen, enzovoort.”

“Het belangrijkste is natuurlijk de trainingen en wedstrijden maar in de vakantieperiodes zijn we ook niet bang om kampen te organiseren. Wij hebben ook bijzondere aandacht voor de G sport. Onder deskundige leiding van onze kersvers Belgisch Rolstoelkampioen Yvan Kindt draait onze rolstoeltennisafdeling op volle toeren.”

Toekomstplannen

Begin 2010 investeerde tennisclub Rumbeke in samenwerking met de stad Roeselare in een complex met acht buiten- en vijf binnenterreinen. In 2011 volgde de verhuis naar het sportcomplex Wervikhove in de Wervikhovestraat.

“Een vijftal jaar geleden werden met tussenkomst van de gemeente Hooglede twee tennisterreinen met ledverlichting aangelegd in Gits”, gaat Curd verder. “Recent werden in Rumbeke twee tennisterreinen omgebouwd tot vier padelterreinen met ledverlichting, maar daarmee is onze honger nog niet gestild.”

“Zo willen we ook een milieuvriendelijke club zijn. Ledverlichting op onze binnen- en buitenterreinen staat hoog op het verlanglijstje. Ook een verdere uitbouw van de padelmogelijkheden is noodzakelijk, maar dat alles zal gebeuren in samenspraak met onze ‘sportieve’ buren van KSV Rumbeke en de handboogschutters Sint Joris. Wij willen ook geen overlast veroorzaken voor de bewoners rond de sportsite.” (SBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier