Talbot House bedankt leden met Garden Party

© MD
© MD
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

De jaarlijkse Talbot House Garden Party, om de leden van het Talbot House te bedanken, stond zaterdag 12 juni, van 14 uur tot 16.30 uur, op het programma. De Garden Party is het startschot voor ‘zomeren in het Talbot House’.

“De Garden Party is onze manier om de Talbotousians, de leden van het Huis, te bedanken. Voor corona waren een 20-tal mensen aanwezig. Vorig jaar was ik hier helemaal alleen, maar waren er 300 ‘aanwezigen’ voor de digitale Garden Party. Dit jaar wordt ik omringd door 200 leden. Voor onze Britse leden is er ook dit jaar een digitale Garden Party”, zegt manager Simon Louagie.

“De toffe Ieperse band ‘Westhoek’ zorgde voor de muzikale noot. Ook de glaskunsttentoonstelling Re(F)used door Nico Sabbe wordt plechtig geopend door een vertegenwoordiger van de Britse Ambassade. Samen genoten we van de prachtige tuin, de heerlijke ijsjes van l’Heritage en werd geproost op de toekomst.”

Nieuwe leden

“Er zijn een mooi aan leden bijgekomen, waaronder ook tal van Poperingenaars. Dat doet deugd. Natuurlijk is ook Schot én Poperingenaar George Sutherland van de partij”, zegt Simon.

De 99-jarige WO II-veteraan en voormalig CWGC-tuinman zamelde vorig jaar – door te wandelen van Lijssenthoek Military Cemetery, de begraafplaats waar hij vroeger werkte, naar het Talbot House – om de Britse soldatenclub uit de Eerste Wereldoorlog te redden van de ondergang. “Hij belde me 3 keer op om te bevestigen dat hij hier zou zijn vandaag. George is heel blij om er vandaag te kunnen bij zijn.”

Summer Festival

De Garden Party is het startschot voor een heus ‘summer festival’ in Talbot House. “Onder de noemer: “Come into the Garden, and forget about Corona” gaan we zomer vol evenementen, concerten en verhalentochten in. De Talbotousian Brunch staat op zaterdag 10 juli om 9 uur gepland. Op dinsdagavond 27 juli is er de livestream met Cheerio Darling, de start van een ontroerend liefdesverhaal dat dag op dag 106 jaar later opnieuw tot leven komt. De livestream kan gevolgd worden via de Facebookpagina van Talbot House.”

“Wim Soutaer komt, in het kader van de ‘Luisteren toegestaan’, langs voor een tuinconcert op woensdagavond 28 juli. De pelgrimstocht van Gilbert Talbot staat op zaterdag 31 juli om 9.30 uur aan het Hooge Crater Museum gepland. The Gambits komen voor een tuinconcert langs op donderdag 5 augustus om 20 uur.”

Verhalentochten

“Verder kan je tijdens juli en augustus elke week onze vertellers vergezellen tijdens maar liefst vier verschillende verhalentochten. Zo is er een toffe activiteit met Soldaat Arthur Pettifer voor de jongste bezoekers op woensdag om 14 uur. Tijdens ‘Alloo Alloo’, op vrijdag om 16 uur, keer je terug naar de duistere dagen van 1940 toen Talbot House bezet werd door Duitse troepen aan de vooravond van WOII. Wat was hun reactie toen ze de Britse link ontdekten? Wat gebeurde er met de historische artefacten van het Huis? Is het waar dat Talbot House in brand stond?”

De ontladen bij de bevrijding in 1944 was natuurlijk groot. Onze verteller leest niet alleen enkele sappige anekdotes voor maar toont ook prachtig nooit eerder vertoond beeldmateriaal. Deze tocht is nieuw in ons aanbod en belicht vooral de sterkte link tussen de vele Poperingse vrijwilligers en onze Britse soldatenclub”, zegt Simon.

Stadswandeling

De stadswandeling langs WO1-sites ‘Poperinge, stad achter het front’, staat zaterdag op de agenda. Afwisselend om 10 uur aan het Poperingse stadhuis of om 17 uur aan Talbot House. De herinneringen van Padre Tubby uit de Groote Oorlog worden tot leven gebracht op zondag om 10.30 uur tijdens ‘Tales of Talbot House. Per volwassene betaal je 5 euro voor de stadswandeling op zaterdag.

Meer informatie en reserveren kan via info@talbothouse.be .

(LBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier