Tafeltennisclub Westhoek tevreden na competitiestart

We zien een delegatie van TTC Westhoek Wouter Lemahieu, Thomas Vandendriessche, Stefaan Dewachter, Maarten Michalski, Warre Planquette, Sergei Soloviov ,Stefaan Carrein, Sibert Degeeter, Jasper Dick, Jerry Vannellaerts, Jauri Deltour en Dries Houwen. (foto EF)
Redactie KW

Sinds september is ook het nieuwe tafeltennisseizoen opnieuw van start gegaan. TTC Westhoek is terug op verschillende niveaus van de partij. De club, die na de samenvoeging van TTC Ieper en TTC Heuvelland enkele jaren geleden het licht zag, richt zich op het op maat ondersteunen van iedereen die tafeltennis een warm hart toedraagt.

TTC Westhoek is vooral vertegenwoordigd door leden uit Ieper, Heuvelland en Poperinge. Tot drie jaar geleden hadden die eerste twee nog elk afzonderlijk een club, maar tegenwoordig spelen ze onder dezelfde vlag van TTC Westhoek. “We trainen nog altijd in beide zalen”, aldus voorzitter Wouter Lemahieu. “De concurrentie van andere sporten is er altijd geweest. Met twee afzonderlijke ploegen dicht bij elkaar werd het soms moeilijk om aan voldoende spelers te raken voor een seizoen. Sinds de samenvoeging zijn we terug vertrokken, op een nieuw elan. We hopen in de toekomst te blijven groeien en meer en meer mensen in de streek warm te maken voor onze mooie sport.”

“We willen nog meer mensen warm maken voor onze mooie sport”

Sinds september is de competitie terug aan de gang. Volgens Lemahieu was het een vlotte start, met aandacht voor de coronamaatregelen. “De afstand is natuurlijk wel verzekerd door de tafel, maar vaak zit het in kleine dingen. Zo kan er momenteel geen dubbelspel plaatsvinden. Daarnaast moet er ook overal een mondmasker gedragen worden. Ook het materiaal krijgt voldoende ontsmetting. Dat verloopt voorlopig vlekkeloos, de mensen zijn vooral opgelucht dat ze opnieuw hun sport kunnen beoefenen.”

Behoud verzekeren

De competitiespelers van TTC Westhoek worden in drie verschillende ploegen onderverdeeld, legt Lemahieu uit. “Met de A-ploeg komen we uit in tweede provinciale, met de B’s in vierde provinciale. Onze C-ploeg is dan weer voornamelijk voorbehouden voor de jeugdspelers, die tussen de leeftijd van 10 en 18 zitten. Zij komen uit in de vijfde provinciale. Het is een brede leeftijdsgroep, maar in tafeltennis is dit eigenlijk sterk ondergeschikt aan techniek en spelniveau. Bij onze jongeren kunnen er dit jaar ook een paar verrassend uit de hoek komen. Zij zijn bezig aan een opmars en hopelijk kunnen ze dit jaar ook laten zien.”

Druk is er absoluut nog niet, zegt Lemahieu. “Voor al onze ploegen voorzien wij voor dit jaar voornamelijk het behoud, met de nadruk op het spelplezier en de persoonlijke groei van de spelers. Als een groep volgens hun individuele rangschikking hogerop kan, gaan we daar ook voor, maar voorlopig zitten we op ons niveau.”

Niet alleen competitiespelers kunnen trouwens terecht bij TTC Westhoek. “Wij hebben ook een vaste groep recreanten, die enkel voor de trainingen komen. Vaak zijn dat mensen van alle leeftijden. Ook G-sporters kunnen bij ons terecht. Dat is ook een van de mooie dingen aan onze sport. Er is een heel brede toegankelijkheid die de grenzen van leeftijd, niveau of beperking overstijgt.” (LR)

Opgericht in: 2017.

Aantal leden: 40.

Voorzitter: Wouter Lemahieu.

Lokalen: OC De Klaverhulle Wijtschate en Sporthal Ieper.

Sinds 2017 ontvangt TTC Westhoek iedereen die tafeltennis wil ontdekken. Iedereen kan op zijn niveau toetreden in deze sympathieke sport, van jongeling tot veteraan. Het seizoen start telkens in september, wanneer de club ook een extra inspanning levert om mensen warm te maken voor de sport. Ook competitiesporters kunnen er op een goede begeleiding rekenen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.