’t Wandel Voetje in Ledegem organiseert drie wandelingen

Voorzitter Ronny Warnez en secretaris Marleen Vandenweghe. (foto JS)©jan_stragier Jan Stragier
Voorzitter Ronny Warnez en secretaris Marleen Vandenweghe. (foto JS)©jan_stragier Jan Stragier
Redactie KW

Nu de coronasituatie rooskleuriger lijkt, herneemt wandelclub ‘t Wandel Voetje z’n activiteiten. Op enkele weken tijd worden maar liefst drie wandelingen georganiseerd.

De Ledegemse wandelclub organiseert in normale omstandigheden een vijftal wandelingen per jaar. “Eind december 2019 hadden we onze laatste tocht met alles er op en er aan: inschrijvingen, een mooi parcours, veel deelnemers en een plaats waar men na de wandeling gezellig kon napraten”, aldus Marleen Vandeweghe, secretaris van de wandelverenging.

De coronacrisis gooide ook bij de liefhebbers van uitgepijlde wandeltochten roet in het eten. “Op 13 maart 2020 stond er een wandeling geprogrammeerd. De pijlen werden uitgehangen, maar moesten al snel terug weggenomen worden. De tocht kon niet doorgaan.”

In oktober 2020 kon de wandelvereniging wel nog uitpakken met een nieuwe tocht vanuit De Zilverbergstatie. “Catering zoals anders was toen wel niet mogelijk. We verlangen echt naar een normale wandeltocht zoals vóór corona.”

Snakken naar tochten van weleer

Tijdens de coronacrisis werd er massaal gewandeld. Toch merkt Marleen dat veel wandelaars snakken naar de tochten van weleer. “Wandelen is meer dan het stappen alleen. Na de wandelingen geniet men van het sociaal contact. We hopen dat we binnenkort dat gevoel opnieuw kunnen geven aan de vele wandelaars.”

Voor de medewerkers van ‘t Wandel Voetje worden het alvast drukke tijden. De Ledegemse wandelclub pakt eind juni en begin juli uit met drie wandelingen. Op dinsdag 22 juni is er een wandeling die vertrekt vanuit horecazaak De Zilverbergstatie in Roeselare. Op zondag 27 juni werkt de wandelclub samen met de Winkelse Stappers en de Baekelandtstappers uit Lendelede. “In het kader van Vlaanderen Wandelt Lokaal werken we samen drie verschillende lussen uit. Met deze samenwerking hopen we zoveel mogelijk wandelaars naar de regio Ledegem-Lendelede te lokken.” Een derde wandeling staat geprogrammeerd op zondag 4 juli. Startplaats is dan zaal De Samenkomst in Ledegem.

Ondertussen volgt het bestuur van ‘t Wandel Voetje de coronacrisis en de daaraan gepaarde maatregelen en richtlijnen op de voet. “In normale jaren is het voor ons een automatisme om wandelingen in elkaar te steken, straks wordt het toch terug wat zoeken. We kijken uit naar de heropstart van de wandelingen, maar beseffen dat het niet gemakkelijk wordt. Hopelijk kunnen we opnieuw rekenen op onze vaste medewerkers. Veel clubs zijn bang dat sommige oudere medewerkers zullen afhaken”, besluit Marleen Vandeweghe.

(BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.