‘t Souffleurke uit Rumbeke pakt uit met gastvoorstelling ‘Held!?’

Claire Van Bruaene, Els Cornelissens, Ria Parmentier, Jurgen Thienpont en Steven Croubels van 't Souffleurke nodigen iedereen uit naar de gastvoorstelling Held!? die op 8, 9 en 10 oktober in zaal Ocar gebracht wordt. Meteen lanceren ze ook de verkoop van hun lekkere picon. (foto SB) © Stefaan Beel
Redactie KW

Toneelvereniging ‘t Souffleurke wil haar trouw publiek niet op zijn theaterhonger laten zitten en pakt begin oktober uit met de gastvoorstelling ‘Held!?’, waarin Bart Claeys, Thomas Demeulenaere en Thomas Camerlynck het beste van zichzelf geven.

Door de alomgekende coronaproblematiek moest dit Rumbeeks toneelensemble in maart het toneelstuk Gjene vent in oes kot na drie voorstellingen abrupt afbreken en ook de productie Hartelijk Gecondoleerd viel ondanks de coronaveilige heropstart in het water.

“Voor die laatste productie waren we sinds juni al volop coronaveilig aan het repeteren”, zegt secretaris en woordvoerster Claire Van Bruane.

“De stijgende besmettingsgraad tijdens de vakantie zorgde er echter voor dat sommige leden zich toch niet zo veilig voelden dus hebben we ervoor geopteerd die voorstellingen sowieso te verschuiven naar oktober 2021. Hopelijk is alles tegen dan een beetje genormaliseerd. Als bestuur zaten we toen wel wat in zak en as”, bekent Claire.

“Al onze inspanningen ten spijt, hadden we het gevoel dat we onze sponsors, onze leden en onze vaste schare toneelliefhebbers in de kou lieten staan”, zegt penningmeester Jurgen Thienpont. “Uiteindelijk zijn we op zoek gegaan naar een volwaardig alternatief. Als je bij de pakken blijft neerzitten, valt een vereniging volgens mij uit elkaar. Met het bestuur zaten we drie avonden naeen samen om de 159 vragen van de federale overheid te beantwoorden, om groen licht te krijgen. Met dat positieve resultaat gingen we naar het stadsbestuur en die gaven gelukkig hun goedkeuring om ons evenement te laten plaatsvinden.”

Hilarische komedie

Onze gastvoorstelling is een hilarische komedie binnen historische krijtlijnen met Eric Meirhaeghe op de regiestoel.

“We toveren de zaal drie keer om in een groot gezellig theatercafé met tafels en stoelen per gereserveerde bubbel. De bediening van drank en een hapje gebeurt aan tafel door de leden van ‘t Souffleurke. Vandaar ook de knipoog naar ‘Theater Tournee in ‘t Café’, de titel waarmee Bart Claeys al tien jaar rondtoert in cafés en horecazaaltjes met zijn eigen AMA-theater.”

Held!? is een luchtige en ludieke voorstelling over de Eerste Wereldoorlog. Een meeslepend verhaal over een Engelse soldaat die – zonder dat hij het zelf beseft – de wereldgeschiedenis heeft bepaald. “Het is hilarisch, maar op bepaalde momenten toch ook weer ernstig want het verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten. Fijnzinnige sketches, situatiehumor en diepgaande dialogen op een onnavolgbare manier gebracht door Bart Claeys en Thomas Demeulenaere, doorspekt met live contrabas-, gitaar- en ukelelemuziek van Thomas Camerlynck.”

“Op hetzelfde moment starten we met onze traditionele picon-verkoop. Die is vijf jaar geleden ontstaan op de Rumbeekse kerstmarkt. Veel bezoekers weten dat ze voor lekkere picon bij ‘t Souffleurke moeten zijn.”

“Met dit initiatief hopen we onze kas nog een klein beetje te spijzen. Je kunt de picon via dezelfde wegen verkrijgen als de tickets.”

“De voorstelling Held!? wordt gespeeld op donderdag 8, vrijdag 9 en zaterdag 10 oktober in zaal Ocar. Een ticket kost 8 euro en kun je enkel reserveren via ticket@tsouffleurke.be of bel naar 0478 36 49 47. (Koen Kerkaert)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier