Survivalrun Club West-Vlaanderen kan verder in Veltembos blijven

De toestellen zijn vrij toegankelijk en dat vindt de stad gevaarlijk. (foto SR)
De toestellen zijn vrij toegankelijk en dat vindt de stad gevaarlijk. (foto SR)
Stefaan Reuse
Stefaan Reuse Medewerker KW

De Survivalrun Club West-Vlaanderen kent een bloeiende werking. Sinds 1999 kunnen hun leden trainen op de toestellen in het Veltembos in Sint-Kruis. Bij het bestuur ontstond echter ongerustheid over de toekomst.

De Survivalrun Club had vernomen dat de stad plannen heeft om een omheining te plaatsen rond de site maar ook nadenkt over een herlokalisatie. Gemeenteraadslid Geert Van Tieghem kaartte de zaak aan bij het Brugse stadsbestuur en stuurde een schriftelijke vraag op 11 december. Hij vroeg meer duidelijkheid in dit dossier en wees er op dat de sportclub bereid is met de stad een overeenkomst te sluiten. “Ik heb de stad gevraagd wie financieel zal tussenkomen bij een herlokalisatie, want de vrijwilligers zouden dan de constructiehindernissen moeten verplaatsen”, zegt Geert Van Tieghem. “Deze club draait volledig op vrijwilligers. Ze zijn uniek want er zijn er slechts drie. Ik heb ook gevraagd aan welke locatie gedacht wordt als de club daar weg moet.”

De stad wijst in een antwoord op het belang van deze sportclub die jaarlijks uitpakt met een heel gesmaakte wedstrijd tussen Sint-Kruis en Damme. Er wordt dan telkens gestart op de site De Gulden Kamer.

“De bezorgdheid van de stad is er gekomen rond de verantwoordelijkheid bij ongevallen op de toestellen in het bos”, legt schepen van Sport Franky Demon uit. “Die zijn nu vrij toegankelijk. Er werd een beroep gedaan op een externe expert om de veiligheid te bekijken. Toen werd gedacht aan het afbakenen van het terrein. Een verhuizing zou beter zijn maar op korte termijn is er niet meteen een alternatief voorhanden. Mochten er alternatieve pistes zijn zullen wij die met de club bespreken.” (SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier