Surfers Paradise verkoopt reproducties van Keith Haring

© (Foto GF)
© (Foto GF)
Redactie KW

Surfers Paradise en Lakeside Paradise zien de inkomsten zienderogen slinken. Om de kas te spekken komt uitbater Frank Vanleenhove met een origineel idee. Hij verkoopt reproducties van een werk van wijlen Keith Haring.

“Gedurende de jaren 1987, 1988 en 1989 was de Amerikaanse kunstenaar Keith Haring een graag geziene gast op Surfers Paradise waar hij leerde surfen en genoot van het relaxte strandleven. Als dank maakte hij speciaal voor onze club in 1989 een uniek Surfers Paradise logo: een windsurfer op een golf”, aldus Vanleenhove. “Surfers Paradise had in die tijd 160 leden en iedereen kreeg dan ook meteen een T-Shirt met het logo op. Het logo kreeg ook een prominent plaatsje in het clubhuis.

In deze coronatijden kwam het idee om 500 genummerde afdrukken te maken van het logo op mat wit A3 karton en die te verkopen voor de som van 50 euro. Op de keerzijde staat de afdruk van de bijhorende persoonlijke brief die Keith schreef als begeleiding en als bewijs van authenticiteit, in feite ook al een kunstwerk op zich.  De afdrukken zijn vooral ook een eerbetoon aan een uitzonderlijk kunstenaar. 

De reproductie kan besteld worden via  www.paradise-webshop.be  , wordt geleverd in een stevige enveloppe en kan ieder weekend en vakantiedag in de namiddag afgehaald worden op Lakeside Paradise in Duinenwater 41.  Met de opbrengst kopen wij straks nieuw surfmateriaal.”

(DM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.