Studentenclub Moeder Naamse schenkt 1.000 euro aan vzw Voor Kinderen

© (Foto PNW)
© (Foto PNW)
Redactie KW

De Waregemse studentenvereniging Moeder Naamse overhandigde deze week een cheque van 1.000 euro aan de vzw Voor Kinderen. De studenten haalden het geld op met hun coronaproof tombola, ter vervanging van het jaarlijkse bal.

In normale tijden organiseren de leden van Moeder Naamse ieder jaar een gesmaakt bal tijdens de maand maart. Door de coronacrisis werd het evenement in 2020 in allerijl afgelast en ook dit jaar zal het niet kunnen doorgaan. “Normaal geven wij een deel van de opbrengst weg aan een goed doel uit de streek, maar dat was dus moeilijk. Toch wilden we op een andere manier geld inzamelen en kozen voor een tombola”, zegt praeses Sam van Bever.

Via die tombola kon Moeder Naamse tal van spectaculaire prijzen verloten: een reis naar New York voor twee personen, een seizoensabonnement voor Zulte Waregem, een elektrische step of drie horloges om er maar enkele noemen. Zo slaagden de studenten erin om opnieuw een mooi bedrag te verzamelen en te schenken aan een goed doel. “Na voedselbedeelpunt ‘t Kelderke, Kom Op Tegen Kanker en Akabe Funk is de vzw Voor Kinderen dit jaar de gelukkige. We waren gecharmeerd door hun werking.”

Deze vereniging uit Desselgem organiseert evenementen, sport- en culturele activiteiten ten voordele van zieke en kansarme kinderen en jongeren. Zo verkocht de vzw Voor Kinderen in november en december nog snoep om haar werking te financieren. “Met deze cheque geven we hen een duwtje in de rug”, besluit de preses.

(PNW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier