Steunfonds van het Licht schenkt laptops aan CAW Noord-West-Vlaanderen

Dirk Soenen, Filip Van Beselaere, Tine Wyns, Michel Baranyai, Jean-Pierre Daems en Jan Claeys. © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Het Steunfonds van het Licht schonk onlangs vier laptops aan CAW Noord-West-Vlaanderen. De laptops zullen ingezet worden in de verschillende opvangcentra van het CAW om de communicatie te vergemakkelijken.

CAW Noord-West-Vlaanderen ondersteunt al jaren de meest kwetsbaren binnen onze maatschappij. Maar ook zij moeten dikwijls beroep doen op andere organisaties. Op het Steunfonds van het Licht bijvoorbeeld. Het steunfonds ondersteunt verlaten kinderen en sociaal kansarmen. “We ondersteunen op twee vlakken”, vertelt voorzitter Jean-Pierre Daems. “Enerzijds ondersteunen we individuele personen en anderzijds bieden we ondersteuning aan organisaties.”

Digitaal contact

Het Steunfonds van het Licht schonk vier laptops aan CAW Noord-West-Vlaanderen. “Het CAW doet regelmatig beroep op het steunfonds”, vertelt directeur van CAW Noord-West-Vlaanderen, Tine Wyns. “Enerzijds sturen we vragen door van individuelen , die dan door onze begeleiders opgesteld worden en anderzijds doen we ook als organisatie een beroep op het steunfonds. De voorbije coronaperiode kregen we heel wat vragen van mensen die in de opvang voor daklozen verblijven. Rechtstreeks contact was onmogelijk en daarom was het voor ons belangrijk om via de digitale weg contact te leggen met die mensen. Daarnaast was het ook interessant om in onze opvangcentra een laptop te voorzien om de communicatie te vergemakkelijken. Dankzij het steunfonds kunnen we veel gemakkelijker en op een veilige manier te werk gaan.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier