Staf Pynnaert al 50 jaar actief bij Arvo

(foto EH) © Picasa
Jan Maeseele
Jan Maeseele Medewerker KW

Speler en bestuurslid van het eerste uur is Staf Pynnaert. Hij is er 78 geworden, duikt nog als een tiener gezwind achter elke bal en staat zijn mannetje aan het net. Door zijn ploegmakkers wordt hij niet alleen geprezen voor zijn sportieve inzet. “Hij zorgt ook voor de goede sfeer in de ploeg.”

Waarom ben je begonnen met volleybal bij Arvo?

“In 1971 wilde het KWB-bestuur een initiatief nemen om onze leden aan te zetten om aan sport te doen. De keuze viel op volleybal, een ploegsport.”

Wat is jouw mooiste herinnering?

“De vele momenten van sportief samenzijn vormen de rode draad doorheen de geschiedenis van Arvo. Op extrasportief vlak deden we vijfmaal een zaal vollopen voor de Miss Arvoverkiezing. En wie kent ze nog, onze vijf missen? Myriam Desmet, Linda Devisch, Brigitte Werbrouck, Carine Cuyle en Ann Huvaere.”

Wat motiveert je om verder te doen?

“De vriendschap binnen de ploeg! Maar ook de behoefte om te blijven aan sport doen.”

Is er nog wat te verwachten rond 50 jaar Arvo?

“We hebben een sportieve wedstrijd gespeeld tegen het gemeentepersoneel. We wonnen. Misschien kan die overwinning nog gevierd worden met een ontvangst? En in de toekomst hoop ik dat er in de regio nog enkele ploegen bijkomen om deze mooie sport binnen de competitie te bestendigen. Gits en Tielt haken af. Er is dus plaats.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier