Sportsolid Beernem hervat bootcamps voor beginners

“Sporten is in het begin vaak doseren.”© AVH
“Sporten is in het begin vaak doseren.”© AVH
Redactie KW

Nu de coronamaatregelen het weer toelaten, hervat Christoph Verkruysse zijn trainingen voor beginnende én ervaren sporters, in de vorm van bootcamps op de Drogenbroodsite in Beernem.

Al sinds hij in 2016 in bijberoep begon als trainer voor duursporters, krijgt de sportleerkracht de vraag om tips en tricks te delen met anderen. Enerzijds werkt hij met een zestal trainers die focussen op het begeleiden van duursporters. “Aan de hand van veel bijscholingen proberen we elke atleet afzonderlijk de juiste stimulansen te geven”, vertelt Verkruysse.

“De kinesisten hebben nog nooit zoveel werk gehad als in het voorbije jaar”

Anderzijds kreeg de trainer in een jaar vol afgelastingen steeds meer de vraag om handige tips en tricks te geven. Aan de hand van bootcamps wil hij de deelnemers ‘leren’ sporten. “Voor beginners zien die bootcamps er anders uit dan voor ervaren sporters. Algemeen hechten we wel veel belang aan coretrainingen . Die kunnen de mensen ook thuis doen en zijn een goede basis om je conditie verder te ontwikkelen.”

Voor ervaren sporters focust Verkruysse meer op kracht en lenigheid. “In een tweede deel gaan we dieper in op specifieke loopoefeningen. Bij de beginnende sporters gaan we helemaal anders te werk. Zij zijn vaak een ongeleid projectiel. Kinesisten hebben nog nooit zoveel werk gehad als in het voorbije jaar. Veel mensen begonnen heel veel te sporten, maar dat is niet altijd slim. Ik wil hen dus ‘leren’ sporten, om blessures te vermijden.”

MTB-school

In de zomer biedt Sportsolid ook voor het eerst fietskampen voor kinderen aan. “Die groep willen we zeker niet in de kou laten staan, en het blijft ontzettend leuk om die kinderen aan het werk te zien. Verder starten we ook een MTB-school op waar individueel of in kleine groepen aan de basisvaardigheden van het offroadfietsen wordt geschaafd. Dit kan dus zowel met de MTB als met de crossfiets.” Het fietskamp van juli is al volzet, inschrijven voor de wachtlijst kan wel nog.

Ook in schoolweken wil Verkruysse kinderen fietsvaardigheid bijbrengen. “Tijdens onze offroadtrainingen leren we de kinderen spelenderwijs offroadskills aan. Van springen over balkjes tot het fietsen door een zandbak, aan de hand van tips en vooral veel oefeningen leren we het hen allemaal.” (AVH)

De bootcamps vinden elke donderdagavond plaats, van half acht tot half negen, op de Drogenbroodsite in Beernem. Inschrijven en meer info: www.sportsolid.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.