Sportieve sfeermarkt spekt kas van acht sportclubs in Tielt

Leden en vrijwilligers van de nieuwe vereniging Pont(e)-Neuf. (foto WME)
Redactie KW

Stijn De Rammelaere van Sportcafé Zaal 7 (De Ponte) organiseert op vrijdag 12 en zaterdag 13 november, samen met acht deelnemende clubs en de sportraad, een sportieve sfeermarkt. Daarvoor wordt een tent geplaatst op de parking van de Sportlaan.

Deelnemende verenigingen komen uit het floorbal, basketbal, tafeltennis, scrabble, kaarten, volleybal, turnen en squash. “Het opzet van deze markt is dat elke club zijn stand heeft en zorgt voor eten of drank. Dat zullen onder meer een croque, hamburger of braadworst, een speciaal biertje of pannenkoeken met koffie zijn. Bij de sportraad kan je dan bonnetjes kopen die je bij gelijk welke stand kan omruilen voor iets lekkers of iets vloeibaars”, zegt Stijn.

“Op het einde van de rit verdelen we de opbrengst door het aantal deelnemende clubs. We trekken dus allemaal aan hetzelfde zeel, hanteren een open communicatie en helpen elkaar waar nodig. Zo creëren we in De Ponte één grote sportfamilie.”

Voor de organisatie hebben alle betrokkenen zelfs een nieuwe vereniging gevormd: Pont(e)-Neuf. “Da’s een bekende Parijse brug, die natuurlijk ook verwijst naar de naam van onze sporthal. Het logo is ontworpen door Peter De Cloet van de tafeltennisclub.”

Kinderanimatie

De tent op de parking in de Sportlaan is toegankelijk op vrijdag 12 november vanaf 18 uur en op zaterdag 13 november vanaf 11 uur. “Dus ook bij slecht weer kan je nog altijd terecht op ons marktje, want het zal overdekt zijn en we voorzien ook verwarming”, geeft Stijn De Rammelaere nog mee. Op zaterdag is er ook kinderanimatie.

(TVW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.