Spookjestocht ook ondanks verstrengde regels volzet met 120 bubbels

© gf
Redactie KW

In Heule-Watermolen weten ze hoe ze moeten samenwerken. De ‘spookjestocht’ is een initiatief van de ouderraad, in samenwerking met De Warande, Chiro Tsjoef, KWB Heule-Watermolen, Goochelaar Tom en straatcomité Heirweg. Een weliswaar coronaproof event.

Op zaterdag 17 oktober konden de eerste reeks bubbels al genieten van een 3,5 km sfeervolle wandeling. De spookjestocht is niet zomaar een bubbeltocht. De bubbels, merendeels gezinnen, beleefden onderweg verrassende activiteiten en genoten van speciale inkleding. Zo ontmoet je onderweg een vuurspuwer en kom je goochelaar Tom tegen. Met de smartphone kan je tijdens de tocht verhalen horen via een QR-code. Kinderen zijn verkleed met masker. Het zijn kleine griezels. Na de tocht konden de wandelbubbels nog nagenieten in de coronabar op de speelplaats van VBS Heule-Watermolen.

Nieuwe regels

De spookjestocht van zaterdag 24 oktober wordt door de nieuwe coronaregels aangepast. Zo gaat de coronabar niet meer door. “We mogen geen drank en eten aanbieden”, vertelt Marie Vanderaspoilden, vanuit de organisatie. “We mogen ook geen pompoensoep serveren in boerderij De Heerlijkheid. Niettemin zorgen we ervoor dat de tweede tocht even boeiend en gezellig is. Helaas is er geen plaats meer om mee te spoken.”

De organisatoren zijn nu al tevreden. De 120 bubbels en de blije gezichten, al dan niet achter een masker, zijn het bewijs van een geslaagde spookjestocht.

(CHH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.