Speelse zoektocht naar de ideale sport voor je kind

ZazouKriebels is een sportclub die de sportoriëntering van kinderen wil verbeteren, op basis van een uniek, speels traject. “We besteden aandacht aan algemene vorming, beleving en talent”, zegt initiatiefnemer Nathan Blondé. Via een eigen federatie wil Zazou samenwerken met ‘gespecialiseerde’ clubs.

Het team van de Zazou-groep, met boven links Nathan Blondé. (foto FRO)

“We bieden vier trajecten aan”, vertelt initiatiefnemer en voorzitter Nathan Blondé. “Bij Multimove, voor kinderen tussen 2,5 en 6 jaar, combineren we sport en spel en focussen we op het stimuleren van de twaalf basisvaardigheden. Zo kunnen we een sterke bijdrage leveren aan de evolutie van de motorische behendigheid. Een specifieke sporttak kan je er niet in herkennen, en juist daarom is het een ideale eerste stap. Bij Multimove FS, voor kinderen van 5 tot 8 jaar, worden ook de lenigheid, kracht, conditie en coördinatie gestimuleerd. Bij Multisport, voor kinderen van 6 tot 8 jaar, organiseren we, in samenwerking met sportclubs, initiatielessen je kan je kind inschrijven per initiatieles. Tijdens de schoolvakanties, ten slotte, organiseren we kampen voor kinderen tussen 2,5 en 6 jaar; daarbij hebben we grote aandacht voor sportieve en creatieve activiteiten.”

Grote belangstelling

De ZazouGroep startte vijf jaar geleden een onderzoek naar hoe kinderen een sport kiezen en wat de gevolgen zijn van de manier waarop die keuze gebeurt. Twee jaar later begon men via ZazouKriebels de theorie te testen en bij te sturen. “Belangrijk zijn algemene vorming, beleving en talent”, zegt Nathan Blondé. “En via een eigen sportfederatie kunnen we ons concept nog beter in de jeugdwerking van andere sportclubs integreren. De belangstelling in de regio (KVO, BC Filou…) is alvast groot.”

ZazouOnderneming, ten slotte, biedt de samenwerkende sportclubs een heel pakket: voordelige verzekeringen, website-ontwikkeling en -beheer, marketing, boekhouding en vooral een softwarepakket waarmee ouders en clubs de vorderingen van het kind kunnen volgen. (FR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.