Speelpleinwerking Jadadde in Ingelmunster start op maandag 5 juli: “Eindelijk weer normale zomer”

Een kiekje van de speelpleinwerking 2020 met enkele animatoren en aanwezige jongeren. (foto FODI)©FODI
Een kiekje van de speelpleinwerking 2020 met enkele animatoren en aanwezige jongeren. (foto FODI)©FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Vanaf maandag 5 juli tot en met vrijdag 21 augustus zijn de jongeren welkom op de speelpleinwerking Jadadde in de Bollewerpstraat. Een team van hoofdanimatoren staat de hele zomer paraat om de jongeren op te vangen en om hen een leuke speelpleinwerking te bezorgen.

Kevin Samyn begint aan zijn 14de speelpleinzomer. Hij is nu jeugdbeleidsmedewerker en coördinator van de buitenschoolse opvang. “We zitten nu met een fantastische ploeg. Dankzij de nodige ervaring van ook de hoofdanimatoren kan Jaddade rekenen op nog meer autonomie. Dat wil zeggen dat ik vooral achter de schermen zal aanwezig zijn en ondersteuning zal bieden waar nodig. Het zijn de hoofdanimatoren en animatoren die voor een groot deel de werking in handen zullen hebben deze zomer”, zegt Kevin.

“De hoofdanimatoren voor deze zomer zijn Bas Vercruysse, Romani Demeyere, Lander Rabaut, Frieke Mestdagh, Tim Mulleman en Siebe Gevaert. De planning zit al goed vol, maar wie interesse heeft, kan zeker nog terecht bij Jadadde. Voor de periode van 26 juli tot 13 augustus – dat zijn de drie weken van de algemene verlofperiode – zijn we nog op zoek naar een aantal animatoren.” Interesse? Registreer je via https://register.booku.be/vrijetijd .

Kinderen die naar de speelpleinwerking komen, kunnen weer kiezen tussen vrij spel of een leuke activiteit die door enkele animatoren in elkaar wordt gebokst. Racen op het go-cartparcours, springen op de trampoline en kampen bouwen… Het zal weer allemaal kunnen deze zomer. Er wordt ook gezorgd voor een extra groot zwembad. “Er zijn ook leuke daguitstappen. Zo gaan we op donderdag 15 juli voor de eerste keer naar Harry Malter en op donderdag 22 juli naar Bellewaerde Aquapark. Ook zijn er opnieuw uitstappen naar Technopolis. Tijdens de laatste weken trekken we opnieuw naar Plopsaland. Voor de rest zal er niet veel veranderen op de speelpleinwerking zelf.”

Een grote bubbel

“Deze keer bestaan de contactbubbels uit 100 kinderen (excl. animatoren) en 200 in augustus. Dat betekent dat we tijdens de eerste twee weken wel nog met een aparte kleuterbubbel en een bubbel voor kinderen van 6 tot 12 zullen moeten werken. Die impact zal veel minder groot zijn op de werking dan vorig jaar. Vanaf augustus kunnen we onze werking dan zo goed als normaal organiseren.”

“Omdat we toch nog steeds in bubbels moeten werken, wordt de opvang georganiseerd in de grote zaal van het ontmoetingscentrum in samenwerking met Villa Max. Inschrijven is verplicht en kan via Kwandoo. De opvang gaat door van 7 tot 12 uur. Wie over de middag blijft, moet boterhammetjes meebrengen. Tegen 13 uur worden de kinderen dan onder begeleiding naar de speelpleinwerking gebracht. Vanaf 13 uur doet Jadadde zijn deuren open. Om 17 uur eindigt de namiddag. Wie dat wil, kan nog tot 18 uur in de opvang blijven, die doorgaat op het speelplein zelf.”

Eén speelpleinnamiddag kost 3 euro per dag, een daguitstap kost 14 euro. Inschrijven voor de gewone werking is niet nodig, voor de daguitstappen wel. Vooraf registreren is wel verplicht en kan via het Loket Vrije Tijd (ingelmunster.kwandoo.com).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.