Soroptimist International Knokke-Oostkust schenkt aangepaste toiletstoel aan Het Vlot

Claire Blondeel, Jenny De Gryse, Sylvie Desmidt, Fabienne Maes, Mimi Marivoet en Kathleen Meulemeester van Het Vlot. © DM
Redactie KW

De dames van Soroptimist International Knokke-Oostkust toonden opnieuw hun groot hart. Ze schonken aan therapeutisch dagverblijf Het Vlot een aangepaste toiletstoel.

“Het Vlot is een therapeutisch dagverblijf voor baby’s, peuters en niet-schoolgaande kinderen van 0 tot 12 jaar, met een motorische beperking, verstandelijke beperking, een stofwisselingsziekte of een meervoudige beperking”, vertelt bestuurslid Mimi Marivoet.

Onze toiletstoel maakt zindelijkheidstraining mogelijk voor kinderen die verlamd zijn of spasmen hebben. De stoel kost 1.198 euro. Het Vlot is na Afia Shuleni, Hachico, de Wensboom, ‘t Schap, Dental Mission Afghanistan, genitale verminking, Moeders voor Vrede en de Vuurtoren het negende goede doel dat we met onze serviceclub ondersteunen.

“Uniek aan Het Vlot is dat onze therapeuten heel de dag door meewerken in de leefgroep. Deze toiletstoel hadden we echt nodig voor de 17 kinderen die hier verblijven”, vertelt Kathleen Meulemeester, diensthoofd van Het Vlot. “De stoel is geschikt voor kinderen van 4 en 5 jaar die niet zelfstandig op het toilet kunnen zitten. Het Vlot krijgt werkingsmiddelen voor de hoogste noden, maar voor heel wat extra zaken zijn we van sponsoring afhankelijk. Daarom zijn we bijzonder blij met de steun die we van Soroptimist Knokke mogen ontvangen. Ons volgend sponsordossier zal gaan over buggy’s want de onze zijn vijftien jaar oud.” (DM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.