Snooker, biljart en darts spelen in kapel Ster der Zee

Nico Smeets en Thierry Dervoigne.© (Foto PBM)
Nico Smeets en Thierry Dervoigne.© (Foto PBM)
Paul Bruneel

Sedert vandaag is het mogelijk om een partijtje snooker, biljart, poolbiljart of darts te spelen in kapel Ster der Zee langs de Koninklijke Baan in Koksijde. Er loopt een proefperiode en daarna zal een evaluatie worden gemaakt.

Er staan vier snooker-, twee pool- en twee driebandtafels. Er werden ook twee dartsborden opgehangen in de kapel. Op de eerste dag waren Thierry Dervoigne , voorzitter van de snookerclub Triangel en opzichter Nico Smeets aanwezig. Thierry Dervoigne: “Iedereen is hier welkom en het is bovendien gezellig en uniek om in dit decor van de kapel een partijtje snooker te spelen. Ik ben er van overtuigd dat heel wat mensen de weg zullen vinden naar hier om dit ‘snooker- en biljartpaleis’ te ontdekken.”

Een bar is er niet, maar er komt wel nog een drankautomaat om de dorstigen te laven. Nico Smeets is opzicht en zorgt ervoor dat alles goed en coronaproof verloopt. “Op maan- en dinsdag is de kapel toe, maar de andere dagen kan men hier terecht. Op woensdag is dat van 15 tot 20 uur, op donder- en vrijdag van 17 tot 23.30 uur, op zaterdag van 15 tot 23.30 uur en op zondag van 15 tot 20 uur. Voor een uurtje darts betaal je 3 euro, voor biljart en snooker is dat 10 euro per uur en per tafel, er zin speciale prijzen voorzien voor leden.

Om lid te worden tot 15 oktober betaal je 15 euro per persoon voor darts en 25 euro per persoon voor de biljarts en snooker. Ster de Zee heeft er een hele geschiedenis opzitten. Kort na de Eerste Wereldoorlog werd in Koksijde-Bad de vakantiekolonie Ster-der-Zee gesticht. In 1928 werd voor de kolonie een bakstenen kapel in neoromaanse stijl opgericht. In 1990 werd de vakantiekolonie opgedoekt. De gebouwen verdwenen, maar de kapel aan de Koninklijke Baan werd gered door het Koksijdse gemeentebestuur. De kapel werd al veelvuldig gebruikt als expositieruimte.

Meer info is te bekomen via 0494/ 57 39 92 of 058/ 53 20 01 of via mail snookerzaal@koksijde.be .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier