Sint-Michielsbeweging denkt aan zorgcentra: “500 versierde Warmste Dozen voor ouderen”

Nadine Deloof, Charlotte Vanrobaeys, Björn Bekaert, Isabel Vanrobaeys en Mieke Vanden Berghe van de Waregemse Sint-Michielsbeweging bij de verpakte geschenkdozen.© DJW
Nadine Deloof, Charlotte Vanrobaeys, Björn Bekaert, Isabel Vanrobaeys en Mieke Vanden Berghe van de Waregemse Sint-Michielsbeweging bij de verpakte geschenkdozen.© DJW
Redactie KW

De Sint-Michielsbeweging was het voorbije weekend druk bezig met het samenstellen en verpakken van 500 ‘Warmste Dozen’ die als kerstcadeautje worden geschonken aan alle bewoners van de Waregemse woonzorgcentra. De vereniging kreeg daarbij volop logistieke steun van restaurant De Koetsier, dat zelf zorgt voor de levering van de geschenkjes aan de centra.

Met dit initiatief benadrukt de Sint-Michielsbeweging dat ze blijft focussen op het doelpubliek: senioren, vluchtelingen, mensen die moeten leven in armoede en personen met een beperking.

Afdelingsverantwoordelijke Charlotte Vanrobaeys: “Met de Warmste Doos willen wij zeker in deze coronatijden alle bewoners van de zorgcentra in de stad en de deelgemeenten een warm hart toedragen, ze laten weten dat ze niet vergeten zijn en dat vele mensen aan ze blijven denken. Om dat mogelijk te maken hebben wij een beroep gedaan op verschillende scholen die ervoor zorgden dat 500 dozen werden versierd. In elke doos steekt een tekening van een leerling uit het lager plus een gedichtje of tekstje van een leerling uit het middelbaar. De deelnemende scholen integreerden het project in de lessen. En via sociale media toonden de enthousiaste leerlingen foto’s die illustreerden hoe het allemaal in zijn werk ging. Deze actie kreeg ook aandacht op het platform van de Warmste Week van Studio Brussel.”

Steun

Volgende scholen werkten mee: De Biest, de Jager, het Gaverke/College met de kleuterafdeling, de Vrije Basisschool Desselgem, school voor Buitengewoon Onderwijs Zonneburcht, Het Bollebos Anzegem en De Duizendpluspoot Sint-Eloois-Vijve. Het Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaartinstituut en het Heilig Hartcollege zorgden voor de gedichten en de teksten.

We laten die mensen weten dat we aan hen denken – Charlotte Vanrobaeys

Chantal Vanrobaeys: “Daarnaast kregen wij ook steun van vele sponsors waardoor wij de dozen met leuke presentjes konden vullen. Om die tot bij de bewoners zelf te brengen hadden wij toelating nodig van het stadsbestuur. Dat was ok, op voorwaarde dat wij de cadeautjes door een cateraar lieten afleveren. Alleen op die manier was het mogelijk. Daarvoor konden wij een beroep doen op de logistieke steun en inzet van restaurant De Koetsier.”

Ontmoetingsplek

De Sint-Michielsbeweging is een katholiek geïnspireerde vereniging die afdelingen heeft in Waregem, Kortrijk, Izegem, Brugge, Gent, Oosterzele en Leuven. Voorop staat het christelijk geloof en de inzet voor de medemens in nood. Waregem telt een 150-tal leden. Het gebouw van de Sint-Jozefskerk in wijk de Biest is de ontmoetingsplek waar onder andere wekelijks misvieringen plaatsvinden.

Charlotte Vanrobaeys: “Nog tot 30 juni volgend jaar kunnen wij in de Sint-Jozefskerk blijven. Onze nieuwe locatie wordt het woonzorgcentrum in wijk de Karmel. Maar dat kan pas eind 2021. Tot zolang moeten wij een voorlopig onderkomen vinden. Intussen blijkt wel dat de Sint-Michielsbeweging veel jongeren weet aan te spreken.”

Oprichting: Sinds 2000 in Waregem actief, de afdeling is een van de zeven afdelingen in Vlaanderen en werkt samen met de lokale pastorale organisatie,

Doel: Zet zich in voor de mens in nood, politieke en oorlogsvluchtelingen, senioren, personen met een beperking.

Aantal leden: 150.

Adres: Tot 30 juni 2021: gebouw van de Sint-Jozefskerk, tegen eind 2021 verhuizing naar woonzorgcentrum de Karmel.

Verantwoordelijken: Charlotte Vanrobaeys en Klaas Decat.

Activiteiten: Elke zondag misviering in de Sint-Jozefskerk met eigen lezingen, teksten gebracht door jongeren; in de loop van het jaar diverse projecten en initiatieven met een caritatief doel.

(DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier