Showkorps W.I.K. uit Oostende viert 70-jarig jubileum tijdens nieuwsjaarsreceptie

Showkorps W.I.K. trakteerde met een open repetitie van oude en nieuwe nummers. © FRO
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

In de lokalen van Duin & Zee had de nieuwjaarsreceptie plaats van het Showkorps W.I.K. uit Oostende en die werd bijgewoond door tientallen muziekfans.

Corona weerhield de vereniging ervan om vorig jaar een uitgebreid jubileum te organiseren ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan. Deze verjaardag mocht zomaar niet voorbijgaan en daarom werd de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie opengesteld voor alle medewerkers, familieleden en oud-leden.

De aanwezigen op de receptie werden vergast op een open repetitie van het huidig korps met concertnummers op aanvraag. Dankzij de medewerking van vele huidige en oud-muzikanten kon in een tweede zaal ook een expo samengesteld worden met meer dan 300 foto’s en tientallen objecten uit het archief (posters, trofeeën, kledij en instrumenten), met als thema ‘History Night’. Uiteraard genoot de expo veel belangstelling van de talrijk aanwezige muziekfans en oud-leden van het showkorps.

Tussen de hapjes en de drankjes konden heel wat herinneringen opgehaald worden, een nieuwe hoogdag voor de Belgische kampioen 2022 van de showkorpsen, W.I.K. Oostende.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.