Serviceclub Inner Wheel schenkt 3.000 euro aan Rode Kruis Knokke-Heist

© (Foto DM)
© (Foto DM)
Dirk Meulders
Dirk Meulders Medewerker KW

De Inner Wheel Knokke-Heist Oostkust, een actieve, dynamische en enthousiaste serviceclub voor dames, schenkt 3.000 euro aan het Rode Kruis Knokke-Heist.

“Ook voor het Rode Kruis Knokke-Heist zijn het bewogen tijden”, aldus Inner Wheel-voorzitster Catherine Vallaeys. “De stickeractie 2020 viel tegen en ook de actie van dit jaar zal niet op de gewone manier kunnen doorgaan. Daarnaast zijn zowat alle evenementen afgelast waardoor er minder vraag was naar hulpverlening. En toch hebben de vrijwilligers van het Rode Kruis niet stilgezeten. De bloedinzamelingen konden doorgaan. Bij minder mobiele mensen werden mondmaskers aan huis bezorgd. In de zomer verzorgden ze waterbedeling in de coronafile naar Knokke-Heist en momenteel zijn hun lokalen ingericht als CLB-sneltestcentrum voor scholen en staan dagelijks drie vrijwilligers klaar om testen af te nemen. Met deze schenking willen we het Rode Kruis Knokke-Heist een hart onder de riem steken om zo de bevolking van onze gemeente verder te kunnen helpen waar nodig.”

“Met de 3.000 euro van Inner Wheel hebben we zeilen in onze nieuwe huisstijl kunnen aankopen voor onze hulpdiensttenten”, aldus Peter Warlop, woordvoerder van Rode Kruis Knokke-Heist. “De tenten zijn multifunctioneel en kunnen worden ingezet als hulppost bij events, als eerstelijnshulppost bij dringende interventies, als promotent,…. En ze kunnen gecompartimenteerd worden volgens de nieuwe covidnormen. Ze zullen nog vele jaren hun nut bewijzen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.