Seniorenwerking De Brug in Kortrijk heeft een nieuw lokaal

Seniorenwerking De Brug komt voortaan bijeen in De Max. Bovenaan zien we v.l.n.r. Leo Missine, Marina Desmeytter, Marc Bonte en Eddy Sinnaeve. Vooraan zitten v.l.n.r. Leona Anseele, Lucrèce Lehoucke, Lucien Pollet en Arlette De Pestel. © Els Deleu
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Zoals verschillende verenigingen start ook Seniorenwerking De Brug weer op in Kortrijk. Deze seniorenwerking bestaat al van in 1993.

“We lagen volledig stil door corona, maar konden gelukkig met het bestaande bestuur weer opstarten”, vertelt voorzitter Lucien Pollet die al 18 jaar voorzitter is.

De bestuursleden bleven wel telefonisch contact houden.

De Brug is een seniorenwerking onder Linx+. “Je hoeft bij ons geen lid te zijn van Bond Moyson om naar onze activiteiten te komen. Meer nog, lidgeld wordt ook niet jaarlijks geïnd. Je betaalt maandelijks als je naar activiteiten komt.”

Dicht bij het station

De vereniging organiseert culturele, sociaal activerende, maatschappelijk vormende en educatieve activiteiten die betaalbaar zijn. Bijna elke maand is er een activiteit. “We zijn een volledig zelfstandige socio-culturele vereniging die voor iedereen open staat.”

Vroeger vonden de activiteiten in het Textielhuis plaats maar tijdens de coronaperiode moesten de bestuursleden op zoek naar een andere oplossing. “We dachten na waar we het best zouden huizen opdat iedereen er zou kunnen geraken, ook wie niet zo mobiel is. We kozen voor het zaaltje boven bowling De Max. Dat is tegenover het station gelegen, dus zowel wie met de bus als met de trein komt is dichtbij en ook de parking onder de schouwburg is op wandelafstand. In het zaaltje boven De Max hebben we een beamer en er is ook een kleine bar.”

De eerste activiteit die georganiseerd wordt is een wijndegustatie met kaasschotel op dinsdag 26 oktober. Op dinsdag 16 november is er dan om 14.30 uur een quiz met mooie prijzen. “Er zijn heel wat meerkeuzevragen en je leert er veel weetjes”, luidt het bij de bestuursleden. De deelnameprijs bedraagt 7 euro en hier zijn ook koffie, gebak en een drankje inbegrepen. Het jaarlijks feest vindt op dinsdag 14 december plaats. Voor een gezellig samenzijn met muziek, koffie, gebak en een drankje betaal je 10 euro. Inschrijven voor de quiz kan tot 14 november en voor het feest tot 7 december bij Eddy Sinnaeve op 0486 23 31 97 of sinnaeve.eddy@gmail.com.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.