Scoutsleiding maakt verbindingstunnel tussen woon-zorgcentrum en serviceflats

Zondagavond werd de laatste hand gelegd aan een verbindingstunnel tussen het woon-zorgcentrum (wzc) en de assistentiewoningen. Met de plaatselijke scoutsleiding als vrijwilligers.

De scoutsleiding was blij om een handje te kunnen helpen. © MVD

Ann Viaene van het wzc H. Familie: “De bewoners van de assistentiewoningen moesten sinds de corona via een midddenplein naar het cafetaria voor een middagmaal. Bij mooi weer was dit geen probleem maar met de herfst werd dit moeilijker. Het idee om aan de scouts naar een oplossing te vragen werd vlug positief beantwoord. Een sjorconstructie met zeilen erop vonden zij best te realiseren. Zaterdagavond deden ze het sjorwerk en zondag de zeilen, de veiligheidswerken en het plaatsen van kleurrijke verlichting.”

Groepsleider Gaulthier Verbeke: “Met een tiental helpers werd het sjorren een goede oefening. Normaal doen wij dit veelvuldig bij de opbouw van de fancy fair maar deze kon niet doorgaan dit jaar.”

Koen Bellens van het woon-zorgcentrum: “Wij zijn gelukkig met de oplossing en de hulp van jonge mensen. De corona jaagt de mensen zoveel mogelijk uiteen en de scouts zorgen voor hulp tussen generaties en voor verbinding tussen onze afdelingen.”

(MVD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.