Scouts Roeselare wil deze zomer verloren activiteiten inhalen… zelfs een nieuwjaarsfeestje

Redactie KW

De leiders van de Roeselaarse Scouts Kasper Verstraete (21), Robbe Debrauwer (22) en Emma Louagie (22) hebben heel wat gepland in de zomer. Zo staan niet alleen de jaarlijkse zomerkampen op het programma, maar ook een sauna-avond en zelfs een uitgesteld nieuwjaarsfeestje.

Traditiegetrouw brengt de Scouts zijn zomerkampen, afhankelijk van de leeftijd van de leden, op verschillende plaatsen en op verschillende tijdstippen door. Zo gaan de oudste groepen naar Bulgarije en Frankrijk, terwijl de jongere groepen over het hele land verspreid zitten: Kapellen, Merelbeke, Zeebrugge, Heusden, Eeklo en Ocquier. Iedere groep telt een vijftigtal leden. Naast verscheidene spelletjes op de terreinen zelf staan er vooral dagtochten op het programma.

Ook voor onze inzamelactie moesten we creatief zijn

Voor de organisatie van hun inzamelactie moesten ze net zoals voor de activiteiten van afgelopen jaar, een beroep doen op hun creativiteit: “Financiële acties zijn dit jaar niet kunnen doorgaan zoals ze normaal gepland waren”, zegt Kasper Verstraete, een van de leiders van de Scouts.

“In plaats daarvan hebben we verschillende zaken zoals kaartjes, sokken en klaaskoeken online verkocht. Dat verliep vrij soepel, maar toch merkten we dat we meer winst halen uit een ‘echte’ verkoop. Daarbij komt dat het natuurlijk veel toffer is om elkaar te zien en om het sociale contact in stand te houden.”

Nieuwjaarsfeestje

Naast de zomerkampen zullen de leiders een week lang van activiteiten genieten die ze afgelopen schooljaar hebben moeten missen. Zo zullen ze een sauna-avond inlassen, hebben ze een weekend ingepland om wat klusjes te verrichten en zelfs hun nieuwjaarsfeestje zullen ze inhalen.

In de zomer zullen ze ook al plannen smeden om de jaarlijkse groepsfeesten te organiseren, die altijd eind september, het weekend voor het scoutsjaar van start gaat, plaatsvinden.

De leiding zal tal van randanimaties voorzien, speciaal voor eventuele nieuwe leden, die op die manier meteen ook kunnen kennismaken met de jeugdbeweging.

(Sofie Missiaen)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten