Scouts Parsifal Rumbeke klaar voor de zomerkampen

Paulien Dequae, Ruben Heusequin en Madice Vanmarcke zijn de groepsleiders van Scouts Parsifal. (foto SB) © Stefaan Beel
Redactie KW

Ook de scouts Parsifal Rumbeke gaan bubbelgewijs op zomerkamp.

“De bubbelvorming is bij ons iets makkelijker doordat de verschillende takken naar verschillende plaatsen op kamp gaan”, vertelt groepsleidster Paulien Dequae. De Kapoenen gaan naar Moerkensheide in de Pinte van 7 tot 11 juli. De Welpen naar De Winner in Pelt van 1 tot 8 juli. De Jongverkenners gaan naar het Waalse Opont (Paliseul) in de provincie Luxemburg van 17 tot 26 juli. De Verkenners van 16 tot 26 juli naar bivakhuis o’Zee in Oostende en de Jins tenslotte naar het Duitse Rurberg van 17 tot 27 juli. “Door de coronacrisis hebben we flink moeten puzzelen”, vervolgt Paulien.

coronaproof

Voor de Verkenners en de Jins wordt het totaal iets anders. Het kamp van de Verkenners is elk jaar een uitgebreide fietstocht in een van de buurlanden. Dit jaar was die in Nederland gepland maar door problemen om overnachtingen coronaproof te laten plaatsvinden, kan dit niet. De Jins zien hun verblijf in Kroatië geannuleerd omdat ze maximum 150 km van huis verwijderd mogen zijn. In allerijl hebben we een alternatief gezocht en gevonden. Ze gaan nu met twee busjes, net over de grens, naar Rurberg, regio Eifel in Duitsland. “Als we iedereen van alle takken, leiding, foeriers optellen, die aan onze zomerkampen deelnemen, komen we op 320 uit”, aldus Paulien.

dikke duim

“Een vlugge berekening leert dat we door de coronacrisis 5 procent meer deelnemers tellen dan in de voorbije jaren. Het is een hele krachttoer om dat allemaal in deze bijzondere tijd georganiseerd te krijgen. Chapeau en een dikke duim voor de leiding en foeriers.” Tenslotte vermeldt Paulien met veel plezier de verschillende takverantwoordelijken: Marthe Stragier (Kapoenen), Xander Six (Welpen), Elise Feys (Jongverkenners), Ruben Torrez (Verkenners) en Niels Blanca Garcia (Jins) en in het bijzonder haar medegroepsleiders: Madice Vanmarcke en Ruben Heusequin. (AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier