Scouts en gidsen Izegem moeten kamp voortijdig onderbreken door noodweer

De scouts en gidsen Sint-Joris Izegem moesten hun kamp twee dagen eerder dan gepland afbreken. © Belga
Redactie KW

De scouts en gidsen Sint-Joris Izegem gingen van 5 tot 16 juli op zomerkamp naar Couvin in de provincie Namen, maar helaas moeten ze vandaag al hun kamp stopzetten. Het noodweer zorgt ervoor dat het tentenkamp moeilijk kan blijven doorgaan en dus besliste de leiding om twee dagen eerder huiswaarts te keren.

De scouts en gidsen Sint-Joris vinden we doorheen het jaar in de Zuidkaai 5 in Izegem, maar deze zomer trekken de jongens en meisjes maar liefst drie keer op kamp met verschillende geledingen. Het grote kamp, dat plaats zou vinden van 5 tot 16 juli, loopt vandaag 14 juli al op zijn einde.

“We zijn momenteel in Couvin op kamp met een groep van om en bij de 30 personen, maar helaas zijn we vandaag al volop aan het afbreken. Aan de sfeer zal het in elk geval niet liggen, maar het weer is zo slecht, dat dit ons de beste beslissing lijkt”, vertelt Sophie Denys van scouts en gidsen Sint-Joris.

Ouders opgebeld

“Wij zijn hier van 5 juli en hebben er een supertijd opzitten, maar code rood gooit nu dus roet in het eten”, klinkt het. “Deze nacht was het al behoorlijk heftig en dus beslisten we deze morgen met onze leidingsploeg om het kamp vandaag stop te zetten. We willen geen onnodige risico’s nemen, want tot en met vrijdag is code rood van kracht.”

De leidingsploeg belde meteen alle ouders op. “We wilden vermijden dat ouders het nieuws via sociale media moesten vernemen, dus we belden iedereen persoonlijk op. Ouders spraken onderling af en komen in de loop van de dag hun zoon of dochter ophalen. Ons materiaal wordt vandaag opgehaald door de vrachtwagen die momenteel ook onderweg is. We zijn heel blij met de hulp die we van iedereen krijgen. Het is jammer dat het kamp zo moet eindigen, maar het is niet anders. De afgelopen dagen waren alvast heel plezant, dus we zullen toch zeker terugblikken op een geweldig kamp!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier