Ruben Van Gucht loopt mee met Lauwse loopverening Team Joost

© CLL
Christophe Lefebvre

Het werd voor de leden van Team Joost, de Lauwe loopvereniging, een erg bijzondere training dinsdagavond. Niemand minder dan Ruben Van Gucht kwam met hen mee lopen.

“Zijn aanwezigheid kadert in onze deelname aan een wedstrijd 21 februari”, klinkt het bij een zichtbaar tevreden voorzitter Joost Couckuyt. “Ruben is een zelf een fervent loper en die dag hoorden we op de radio dat hij mee ging lopen en natuurlijk het event van professioneel commentaar zou gaan voorzien en dit voor een groep. We namen deel met onze ‘start to runners’, onze groep die samen traint om zo voor de eerste keer 5 kilometer te kunnen lopen, zonder eigenlijk stil te staan bij het idee dat we wel eens zouden kunnen winnen. Het ondenkbare gebeurde, we werden uit alle inzendingen uitgekozen en vandaag staat Ruben hier bij ons.”

Selfies

Met start aan de brug, die de verbinding tussen Lauwe en Wevelgem maakt, vertrokken alle lopers onder begeleiding van Ruben, voor hun eerste 5 kilometer. De overige leden van Team Joost tekenden massaal present om de kersverse lopers aan te moedigen. Nadien werd er nog ruimschoots tijd genomen voor selfies en een babbel.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.