RS Oostende wil rope skipping toegankelijk maken voor iedereen

De training van de groep seniors op vrijdagavond in sporthal MTDG. © FRO
Redactie KW

In 2002 werd Rope Skipping Oostende vzw opgericht, de eerste en enige onafhankelijke ropeskippingclub in Oostende. Een aantal enthousiaste ‘anciens’ uit de ropeskippingwereld bestuurt de club. Zij streven naar kwalitatieve lessen en een leuke clubsfeer om rope skipping toegankelijk te maken voor iedereen.

“Rope Skipping Oostende (RSO) bestaat uit verschillende afdelingen”, vertelt Tine Tulpin (36), die samen met Stefanie Lisabeth de trainingen leidt. “We hebben leden die per leeftijd trainen en aantreden in competitie A, B en C. Daarnaast heb je de recreanten, basis en gevorderden. We hebben ook de showteams, die deelnemen aan demowedstrijden. Vroeger waren we actief in de Mister V-arena voor onze trainingen en wedstrijden. Onze thuishaven is nu de nieuwe sporthal Marie Thérèse De Gryse (MTDG). Er zijn ook groepen actief in de Vermeylenschool en in Zandvoorde. De trainers zijn gedreven skippers met jaren nationale en internationale ervaring. De ropeskippingsport betekent niet zomaar touwtje springen, maar vraagt veel lenigheid, kracht en uithouding.”

WK afgelast

“Onze club en onze leden zijn al meermaals in de belangstelling gekomen. Onze beloften, die ondertussen seniores geworden zijn, namen deel aan het WK voor de jeugd in Hongkong. Normaal gezien zou het WK 2020 in Canada georganiseerd worden, maar dat werd twee weken geleden afgelast. Onze A-seniores namen wel deel in Wuustwezel aan de provinciale voorselecties voor het BK. De beste 15 per leeftijdscategorie mogen naar het BK. Jelle Stappers, Keanu Rau, Levi Lamoot en Luna De Vlam hebben sterk gepresteerd, medailles gepakt en zich geselecteerd. Ook onze beloften kunnen zich nog plaatsen voor het BK via de selectiewedstrijd in Aartselaar. Marthe Claeys is al geselecteerd.”

“Rope Skipping Oostende is een bloeiende club. We hebben al verschillende selectiewedstrijden en kampioenschappen georganiseerd, in samenwerking met de bond en Gym Fed. Via onze jaarlijkse skip-shows in De Grote Post, van kleuters tot volwassenen, komen we ruim in de belangstelling en trekken we veel nieuwe leden aan. Geïnteresseerde jongeren en volwassenen zijn steeds welkom voor een aantal gratis proeflessen.” (FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier