Roularta schenkt mooie cheque aan Sint-Vincentiusbeweging uit Beveren

Marcel Vandamme (links) mocht de cheque vrijdagvoormiddag in coronaveilige omstandigheden in ontvangst nemen.© (foto Kristof Pattyn)
Marcel Vandamme (links) mocht de cheque vrijdagvoormiddag in coronaveilige omstandigheden in ontvangst nemen.© (foto Kristof Pattyn)
Redactie KW

Roularta schenkt, mede dankzij de stad Roeselare, een cheque van 695 euro aan de Sint-Vincentiusbeweging uit Beveren. Wekelijks staan ze klaar om de minderbedeelden te helpen.

De Stad Roeselare pakte uit met een mooi initiatief. Zij ontwikkelden consumptiecheques die ingewisseld kunnen worden bij ruim 200 handels – en horecazaken in Roeselare. Bij een bestelling vanaf 5.000 euro schenkt de stad Roeselare 5 procent van dat bedrag aan een goed doel naar keuze van de besteller.

Roularta ging in op het aanbod en kocht voor 13.900 euro aan consumptiecheques, dat betekent dat ze een cheque van 695 euro mochten overhandigen aan de Sint-Vincentiusbeweging. Deze Beverse organisatie verdeelte onder meer elke vrijdagnamiddag tussen 14 en 17 uur eten en andere spulletjes aan minderbedeelden in de kerk op de Kapelhoek. Wekelijks gaat het om 30 tot 40 gezinnen, een aantal dat door de coronacrisis stijgt.

De cheque werd vrijdagvoormiddag overhandigd door Roularta-ceo Xavier Bouckaert aan Marcel Vandamme, voorzitter en bezieler van de Sint-Vincentiusbeweging. Jaarlijks hebben ze zo’n 15.000 tot 20.000 euro nodig voor de werking, de schenking is dus meer dan welkom.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.