Rotaryclub verpulvert wereldrecord met droge worst van 8,5 kilometer lang

Peter Soete

Rotaryclub RSL uit Roeselare heeft het wereldrecord ‘langste droge worst’ verbeterd. Met een lengte van meer dan 8 kilometer heeft de serviceclub de langste droge worst ter wereld gemaakt. De opbrengst van de verkoop gaat naar een goed doel.

Rotary RSL, de derde Rotary Club in Roeselare, heeft het officieel wereldrecord van ‘The Longest Sausage Chain’ verpulverd. Het vorige wereldrecord stond op 3.543 meter. “We wilden meteen het wereldrecord een heel pak scherper stellen”, lacht Dries Sentobin, slager aan de Roeselaarse haven en Rotarylid.

“Het was de bedoeling om tussen de 6.000 en 8.000 meter uit te komen met onze ‘langste droge worst’, maar we zijn uiteindelijk op 8.521 meter uitgekomen. Een gerechtsdeurwaarder heeft alles zeer precies opgemeten.”

Opbrengst voor goed doel

Uit zo’n lengte kunnen tussen de 22.000 en 26.000 droge worstjes worden gehaald. De opbrengst van de verkoop gaat integraal naar vzw Victor uit Roeselare, een instelling die zich inzet voor mensen met autisme.”

“Een pakketje van vier worstjes is te koop voor vijf euro in de tent voor de slagerij aan de haven. Nu is er al twee derde van de pakketjes verkocht, maar uiteraard willen we zo snel mogelijk alle pakketjes verkocht hebben.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.