Rotaryclub Oostrozebeke schenkt 6.000 mondmaskers aan woonzorgcentra

© (foto Luc)
Redactie KW

Rotaryclub Oostrozebeke-Mandeldal schenkt de eerste in België geproduceerde comfortmaskers aan woonzorgcentra in Meulebeke en Oostrozebeke.

Als serviceclub zet Rotary Oostrozebeke-Mandeldal zich in voor de medemensen zowel in het binnen- als in het buitenland. Een van de commissies is de ‘Dienst aan de Gemeenschap’. De serviceclub vernam dat de aankoop van het persoonlijk beschermingsmateriaal voor de woonzorgcentra in Meulebeke (De Zonnewende) en in Oostrozebeke (Rozenberg) nog steeds een flinke hap uit hun budget neemt.

Ook acht computers

Kaat Eeckhout, voorzitter van de commissie Dienst aan de Gemeenschap vertelt: “Geert Casselman, die het bedrijf Ducaju leidt, is eveneens lid van onze serviceclub. We stelden hem voor om de eerste 3.000 comfortmaskers die het bedrijf produceert, aan te kopen. Firma Ducaju besliste om evenveel mondmaskers te schenken. Dit betekent dat we 6.000 mondmaskers kunnen verdelen aan de twee woonzorgcentra.”

De comfortmaskers werden in wzc De Zonnewende in ontvangst genomen door directeur Mieke Van Acker.

Kaat: ” Daarnaast hebben we met onze serviceclub acht computers aangekocht, bestemd voor kansarme kinderen en volwassenen. Als Rotaryclub stellen we ons dienstbaar op ten aanzien van de samenleving. Dankzij onze jaarlijkse fundraising beschikken we over het nodige kapitaal. Dit jaar echter gooide het covid-19 virus roet in het eten daar de geplande showavond met de Soul Train Experience niet kon doorgaan.”

wijnverkoop

“In plaats daarvan hebben we een wijnverkoop op touw gezet. Zes flessen rode Bordeauxwijn (Château Janoy Bellevue 2016) bieden we aan voor 54 euro. Voor zes flessen witte wijn (Carlomagno Fiani IGT Puglio 2019) betaalt men eveneens 54 euro. De roséwijn (La Vie Royale, Languedoc-Roussillon) kost 39 euro voor zes flessen. Voor zes flessen champagne (Lucas Dorcet, tradition brut) vragen we 120 euro. Dit alles kan besteld worden bij onze voorzitter Veerle Carron via 0474 89 16 72.” (Luc Bouckhuyt)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier