Roeselaarse harmonie Het Gildemuziek neemt muzikale aanloop naar eeuwfeest

Dirigent Nick Vandendriessche, samen met jeugddirigente Kaatje Chiers. © Jos
Redactie KW

Op zaterdag 7 mei om 20 uur mogen de muzikanten van de koninklijke harmonie Het Gildemuziek eindelijk opnieuw het podium van de schouwburg in cultuurcentrum De Spil beklimmen.

Na een lange periode waarin concerteren onmogelijk was wegens de bekende coronamaatregelen, zijn de dirigent, het bestuur en de muzikanten enorm enthousiast om opnieuw voet te zetten in hun geliefde concertzaal. Voor dit optreden vond het bestuur het belangrijk om alle geledingen van de vereniging aan bod te laten komen.

Dirigent Nick Vandendriessche, die de grote harmonie in goede banen leidt, stelde samen met jeugddirigente Kaatje Chiers een mooi, afwisselend en uitdagend programma samen waarbij er voor elke muziekliefhebber wat wils is. Ook presenteert het Beginnersensemble onder leiding van dirigenten Nele Desmet en Silke Lepoutre enkele luchtige nummertjes en zoals altijd verleent ook het tamboer- en klaroenkorps z’n medewerking.

Kaatje en Lore

Het wordt zeker een bijzondere avond voor Kaatje Chiers, die voor de eerste keer tijdens een lenteconcert de Roeselaarse Jeugdharmonie zal dirigeren. Kaatje nam in 2020 de muzikale leiding van de Jeugdharmonie op zich, maar kon helaas nog niet met haar jongeren concerteren in De Spil. Hier komt nu verandering in!

De Roeselaarse Jeugdharmonie, die in 2020 haar 50ste verjaardag vierde, verplaatste de festiviteiten naar dit jaar en neemt dan ook tijdens dit concert de titel van ‘jubilerende Roeselaarse Jeugdharmonie’ aan. De Roeselaarse Jeugdharmonie werd immers in 1970 door de toenmalige dirigent van Het Gildemuziek, Leopold Maertens als ‘het jeugdmuziek’ opgericht en verzorgde tijdens het lenteconcert van 12 april 1970 een eerste optreden. Het doel dat een halve eeuw geleden voorop werd gesteld, namelijk ‘een overgang tussen de lessen aan de muziekacademie en het spelen in de grote harmonie creëren’, is nog altijd brandend actueel.

Ook voor dirigent Nick wordt het toch wel een speciaal concert daar zijn dochter Lore Vandendriessche op bugel de prachtige solo in The Green Hill vertolkt! Naast dit ontroerende werk en enkele militaire marsen staan er nog werken als Signature, Il Barbiere di Seviglia, Victory… op het programma.

Eeuwfeest

De koninklijke Harmonie Het Gildemuziek gaat met het lenteconcert richting feestjaar 2023, waarin ze haar 100-jarig bestaan mag vieren. Samen met de werkgroep wordt er een mooi feestprogramma samengesteld, waarover je later meer zal vernemen. Graag nodigt de harmonie alle muziekliefhebbers eerst uit op haar sprankelend lenteconcert op zaterdag 7 mei om 20 uur in CC De Spil. Tickets aan 14 euro (vrijetijdspas 7 euro ) via www.despil.be. (MVK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.