Recreatieve volleybalclub Arvo is een ‘gouden’ club: “We waren volleyballeken”

Van links naar rechts Jeffry Vandenheede, Chris Christiaens, Hans Cortvriendt, Bert Degryse, Lien Mussely, Christof Vanneste, Staf Pynnaert, Lieven Pynnaert, Tom Vanlandeghem, Robin Vandenheede. Rudy Vandevyvere was verontschuldigd. (foto EH) © Picasa
Jan Maeseele
Jan Maeseele Medewerker KW

De recreatieve volleybalclub, Arvo, blaast dit jaar vijftig kaarsjes uit. Wijlen Nico Vandevyvere en de eeuwig fitte Gustaaf ‘Staf’ Pynnaert stichtten binnen de Ardooise KWB-afdeling in 1971 de club waar tientallen recreatieve spelers de revue passeerden.

Begin jaren 70 zette het Bloso vooral in op initiatieven die de sport opentrokken naar het brede publiek. Binnen het KWB-verbond Roeselare-Tielt speelde men daar handig op in en in verschillende afdelingen werd met een ploeg gestart en een onderlinge competitie georganiseerd. Ardooie was er al van in het prille begin bij. “Er werd een terrein uitgetekend op de speelplaats van de broederschool en het Bloso stelde twee trainers ter beschikking die de club op weg hielpen in deze sport. We waren immers allemaal volleyballeken die wel enthousiast waren om samen aan recreatieve sport te doen”, zegt Staf Pynnaert, man van het eerste uur.

Supportersclub

Naast de broederschool werd ook nog outdoor gespeeld in het Instituut der Heilige Kindsheid. Spelers van het eerst uur waren onder anderen Lionel Delarue, Arthur Samyn, Noel Casteleyn, Eric Debusschere, Rik Cool, Jan Maeseele, de gebroeders Willaert, Martin Decaestecker. “We hadden ook een trouwe supportersclub met Gaston Decaestecker, Roger Debusschere en Roger Willart. Zij vergezelden ons naar de verschillende wedstrijden en zorgden voor de goede sfeer door regelmatig een feestje te organiseren voor de spelers. Reden tot feesten hadden wij overigens voldoende, want binnen de KWB-competitie speelden we diverse keren kampioen.”

Binnen de KWB- competitie speelden we diverse keren kampioen

Omdat volleybal geen typische outdoorsport is, kreeg de club de mogelijkheid om in de zaal van de gemeenteschool te spelen, een lage zaal waar nogal wat ballen tegen of zelfs door het plafond gingen. “Transporteur Frans Bevernaegie bracht een oplossing en stelde zijn grote hangar ter beschikking. Later deden André Devos en Simonne Defour dat ook. Twee volleybalminnende mensen aan wie wij mooie herinneringen over houden”, zegt Staf. Arvo was er een kwarteeuw te gast.

Damesteam

Wie de geschiedenis van vijftig jaar Arvo bekijkt, kan ook niet voorbij aan de naam van Walter Penninck die het niveau van de club als trainer zeker hoger tilde. “Een tijdlang wapperde de Arvovlag ook aan het café waar nu Bockor gevestigd is. Dat was het Arvo Café met Lucien Naessens achter de tapkraan.”

Een tijdlang had Arvo ook een volwaardig damesteam met onder anderen Annie Debusschere, Sonja Semetier, Ann Danis, Brigitte Kerckhof, Ann Tavernier, Anne Mie Montaigne, Mieke Bruselle, Greet Arteel. Vandaag is de ploeg gemengd geworden en zijn er elf spelers die hun thuiswedstrijden spelen in de Ark.

Elf leden

Arvo heeft momenteel elf leden. Robin Vandenheede is de voorzitter en Staf Pynnaert secretaris. Spelers zijn verder nog Jeffry Vandenheede, Lieven Pynnaert, Lien Mussely, Rudy Vandevyvere, Tom Vanlandeghem, Hans Cortvriendt, Chris Christiaens, Bert Degryse, en scheidsrechter Christof Vanneste.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.