Provinciale medaille voor Vief-voorzitter Nicole Uittenhove uit Koekelare

Nicole Uttenhove. (foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

Op het nieuwjaarsfeestje van Vief-afdeling Koekelare kreeg voorzitter Nicole Uittenhove de eremedaille van de provincie West-Vlaanderen uit handen van provincieraadslid Piet Vandermersch. Nicole kreeg deze provinciale onderscheiding voor haar 25 jaar inzet voor de liberale beweging.

Er heerste een uitbundige stemming op de nieuwjaarslunch van Vief Koekelare. Patron en chefkok Andy Eeckloo had niet alleen voor een prachtige zaalindeling gezorgd. Ook de bubbels, de hapjes, het kerstdiner en dessert waren overheerlijk.

Vief-voorzitter Nicole Uittenhove, die al geruime tijd de voorzittersstoel bekleedt, had ook gezorgd voor een grote nieuwjaarskaart waar iedereen iets kon opschrijven en handtekenen. Die kaart was bestemd voor het liberale boegbeeld Frans Verhelst, die niet aanwezig kon zijn op het feestje omwille van een hartinfarct.

25 jaar inzet

Nicole is in Koekelare en in de ruime regio heel bekend. Ze is lid van tal van verenigingen, zoals De Trouwe Hond, en is er graag bij als er te vieren of te feesten valt. Binnen de liberale familie is ze ook een sterke madam, die altijd haar mening durft te verkondigen. Recht voor de raap. Klonk het niet, dan botste het maar.

Nicole is getrouwd met Roger Demeester. Samen kregen ze vier kinderen: Nathalie, Jeffrey, Steven en Nathascha. Ze stond bij de gemeenteraadverkiezingen in 2018 op de Open VLD-lijst, maar raakte met 309 voorkeurstemmen niet verkozen.

Voor haar vele vrijwilligerswerk en inzet kreeg Nicola de provinciale eremedaille en onderscheiding. Ze bedankte provincieraadslid Piet Vandermersch, haar Vief-bestuur en alle aanwezigen. Na de feestmaaltijd konden de aanwezigen nog enkele uren genieten van live muziek en hun beentjes strekken op de dansvloer. (Eric Vanhooren)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier