Prins Mario mag een extra jaar de scepter zwaaien

Prins Mario met de sleutel van de stad Oostende, met schepen Donck, burgemeester Tommelein en zijn moeder.© FRO
Prins Mario met de sleutel van de stad Oostende, met schepen Donck, burgemeester Tommelein en zijn moeder.© FRO
Redactie KW

Uitgerekend op de vaste datum van het traditionele Bal du Rat Mort, één van de jaarlijkse hoogtepunten carnavalsviering in Oostende, werd Mario Ureel, regerend prins carnaval van Groot-Oostende 2020, op het stadhuis uitgenodigd voor de officiële verlenging van zijn titel voor 2021.

Burgemeester Bart Tommelein en schepen van Feesten, Maxim Donck overhandigden symbolisch de stadssleutel, in aanwezigheid van de eregarde van de prins en Glenn Dangreau, voorzitter van de Orde van de Kloeffe, die elk jaar de prinsverkiezing organiseert en Edwin Zeebroeck, vertegenwoordiger van de Orde van de Wullok.

Mario Ureel, werd in februari 2020 aangesteld als Prins Carnaval 2020 van Groot-Oostende. Het carnavalsweekend, begin maart, precies één jaar geleden, groeide uit tot een driedaagse triomf, maar vijf dagen later ging het land op slot. Alle feesten werden afgelast. De prins moest op kot en de kroon bleef op zijn kast staan.

Vermits er ook in 2021 geen carnavalsactiviteiten kunnen doorgaan, heeft de Orde van de Kloeffe, in samenspraak met de stad, van de nood een deugd gemaakt. Er werd beslist om de titel van Prins Mario automatisch te verlengen. Officieus ontving de 44-jarige vrijgezel reeds zijn tweede scepter van de Orde van de Kloeffe en vandaag werd zijn tweede titel nog eens extra bevestigd met een officiële ontvangst en aanstelling op het stadhuis. Een primeur uit noodzaak!

Carnavaleske lichtstoet

“Ik wens Prins Mario te feliciteren met zijn tweede titel op rij”, opende burgemeester Bart Tommelein. “Het was de beste oplossing in deze moeilijke coronatijden, zonder feesten en carnavalsactiviteiten. We zullen er in 2024 ook aan denken. Met de hulp van Covid-19 kunnen we misschien ook onze mandaten van burgemeester en schepenen, voor zes jaar laten verlengen. Alle gekheid op een stokje. We moeten geduld hebben en blijven in de zure appel bijten tot de problemen opgelost zijn.”

“We hopen met zijn allen dat er vanaf de zomer uitzicht is op versoepeling en de eventuele organisatie van een carnavaleske lichtstoet. We kijken er met zijn allen naar uit, zeker naar het jaar 2022, wanneer alles weer normaal zal zijn.”

(FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.