Poperingse Duinkerkestraatkermis zegt het met bloemen: “Straatbeeld opfleuren met geraniums”

Vrijwilligers leverden 133 bloembakken af.© LB
Vrijwilligers leverden 133 bloembakken af.© LB
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

VZW Zonnebloem, of met andere woorden de Duinkerkestraatkermis, kon vorig jaar niet doorgaan door de coronacrisis. Ook in februari van dit jaar lukte het niet om hun maaltijd te organiseren ten voordele van de kerststerren. Nu pakt de organisatie uit met een bloemenactie.

“De medewerkers van het feestcomité zijn niet bij de pakken blijven zitten en willen op een originele manier de bewoners van de straat een hart onder de riem steken in deze moeilijke tijden. Al vele jaren mogen wij rekenen op de steun en genegenheid van onze bewoners van de straat, daarom willen wij nu iets terug doen”, klinkt het bij vzw Zonnebloem.

Helft van de inkoopprijs

“Wij kwamen op het idee om de mensen van de straat bloembakken aan te bieden die reeds gevuld zijn met geraniums. We boden deze aan, aan de helft van de inkoopprijs. Met deze actie geven wij iets terug aan de mensen in de straat en komt er wat meer kleur in het straatbeeld en kunnen wij de plaatselijke handelaar steunen. Onze actie werd erg geapprecieerd, want we mochten 130 bloembakken afleveren. We hopen dat we deze zomer onze rommelmarkt kunnen laten doorgaan op zondag 22 augustus en als het mogelijk is laten we ook onze smultocht doorgaan op zaterdagnamiddag.”

(LBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier