Pop-Up Zomereditie Bosmolens Ommegang op 24 en 25 juli mét optreden van rappende pastoor Matthias Noë

Onderschrift tag with 7 point dummy text. Onderschrift tag with 7 point dummy text. OnderschriPastoor Matthias Noë zal zijn parochianen vergasten op een optreden waarbij hij ook een inkijk geeft in zijn pastoorsleven.©Frank Meurisse
Onderschrift tag with 7 point dummy text. Onderschrift tag with 7 point dummy text. OnderschriPastoor Matthias Noë zal zijn parochianen vergasten op een optreden waarbij hij ook een inkijk geeft in zijn pastoorsleven.©Frank Meurisse
Wouter Vander Stricht

Het programma van Bosmolens Ommegang, dit jaar een tweedaagse in het weekend van 24 en 25 juli, is bekend. “Zowel voor de kinderen als de volwassenen moet dit een topweekend worden”, zegt Eddy Bral, voorzitter van het Feestcomiteit Bosmolens.

Voor de organisatoren was het allerminst een makkelijke opgave om een programma in elkaar te boksen. “Ten eerste zijn er de voortdurend wijzigende maatregelen. Verder wilden we dit jaar na een moeilijk coronajaar de mensen niet om sponsoring vragen. Je kan deze kleinere versie van Bosmolens Ommegang zien als een geschenk van het Feestcomiteit naar alle Bosmolenaars toe.”

In het weekend van 24 en 25 juli zal een overdekt podium op het Ter Beursplein opgetrokken worden. “Er komt ook een grote stretchtent, maar die is dus open aan de zijkanten. Het wordt dus vooral een buitengebeuren, maar we maken het ook gezellig met enkele lounge-elementen.”

Enkele vaste ingrediënten uit het jaarlijkse programma komen terug. “Maar alle sportactiviteiten, van de wieler- tot de loopwedstrijden, moesten we laten vallen. Spijtig, maar dat komt volgend jaar wel terug. Voor de kinderen is er wel de traditionele tekenwedstrijd op zaterdagnamiddag om 14 uur. Dat is ook het startsein van de feesten. In de namiddag brengt ook Arjoentje de Far West Show.”

Verrassingselementen

Daarna is het de beurt aan enkele groepen uit de regio die de kans krijgen het podium te betreden: de Wilfrieds (17.30 uur), Pacmadam (19.30 uur) en Boshaard (21.30 uur). Zowel zaterdag- als zondagavond sluit Audio Vibes met een dj-set de avond af.

Zondag zorgt een Bosmolenaar voor een lekkere maaltijd. Bjen Kwie serveert beenhesp met frietjes (16 euro volwassenen, 11 eur kinderen). Er is ook een vegetarische maaltijd mogelijk. “Na de kerktorenworp is het tijd om samen te tafelen. Aansluitend staan er opnieuw optredens gepland met Sitting Duck (14 uur), The Caravan of Love (17.30 uur), Neva (19.30 uur) en The Haunted Youth (21.30 uur). “Die laatste groep is de winnaar van de Nieuwe Lichting. Hun nummers worden momenteel grijs gedraaid op de radio.”

Het pastoorsleven

Maar daartussen is er nog de special act van niemand minder dan Matthias Noë. De rappende priester is pastoor op de Bosmolens en omschrijft zijn optreden als volgt: “Afwisseling tussen muzikale intermezzo’s en enkele ludieke impressies over het pastoorsleven.”

Je zal ook met vrienden en familie simpelweg kunnen genieten op het groot terras dat het Ter Beursplein zal zijn. “Je zult er alle courante dranken kunnen krijgen. In een chalet voorzien we ook een wijnbar. Verder zullen er wel nog wat verrassingen zijn, eentje daarvan is de ijskar die er twee namiddagen op post zal zijn. Alles zal aan tafel geserveerd moeten worden, dus kunnen we ook nog wat helpende handen gebruiken. Wie interesse heeft mag altijd via Facebook of onderstaand mailadres een seintje geven.”

Kaarten voor het zondagmiddagetentje zijn enkel te verkrijgen in voorverkoop tot en met dinsdag 20 juli bij Spar Bosmolens, Bjen Kwie of info@feestcomiteitbosmolens.com

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.