Pittem en Egem krijgt kermissen in afgeslankte versie

Over de koppen lopen zal er dit jaar niet bij zijn, maar de kermis zal toch een beetje feest naar Pittem brengen. © JG
Redactie KW

Er is goed nieuws voor alle Pittem- en Egemnaren. Ondanks de eerdere afgelastingen zal er nu toch kermis zijn in de gemeente, zij het dan in een eerder ‘lightversie’.

Tijdens de maand april liet de gemeente weten dat alle festiviteiten rond de Sint-Godelievekermis in Pittem en de Sint-Germanuskermis in Egem niet doorgingen door de coronacrisis. De beslissing van de Nationale Veiligheidsraad op 30 juni om toch kermissen toe te laten zorgde er nu voor dat de kermis in Pittem en Egem toch kunnen doorgaan.

“Het gaat hier echter om wat we kunnen omschrijven als een lightversie van de kermis”, vertelt burgemeester Ivan Delaere (CD&V) ons. “Van zodra de beslissing van de Veiligheidsraad bekend werd gemaakt werden we gecontacteerd door de foorreizigers met de vraag of de kermissen alsnog konden doorgaan. We zijn dan gaan samen zitten met de horeca en de mensen van het Feest- en Sportcomité Egem en hebben met onze diensten bekeken of dit haalbaar was. Er werd een veiligheidsplan opgesteld en tijdens met schepencollege van woensdag 8 juli werd definitief groen licht gegeven.”

Eenrichtingsverkeer

“Uiteraard zullen er bepaalde regels gelden. Zo zullen de bezoekers een vast éénrichtingscircuit dienen te volgen langs de diverse attracties en wordt het dragen van mondmaskers zeer aangeraden. Ook de foorreizigers zelf moeten bepaalde hygiënemaatregelen nemen en hun attractie ontsmetten en ook de reeds geldende horecaregels zullen van kracht blijven. De kermis in Pittem zal op vrijdag 17 en zaterdag 18 juli open zijn van 17 tot 1 uur, op zondag 19 juli van 15 tot 1 uur en op maandag 20 juli de hele dag tot 1 uur. De kermis in Egem gaat door op zaterdag 1 en zondag 2 augustus. Het Feest- en Sportcomité Egem liet alvast weten dat er een petanquetornooi zal georganiseerd worden, waarvoor iedereen zich kan inschrijven. Wanneer alle bezoekers hun gezond verstand gebruiken kunnen we met deze beide, zij het wat beperktere, kermissen toch nog wat sfeer op de beide marktpleinen krijgen.”

(JG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.