Petanqueclub in nieuwe outfit dankzij sponsoring

Redactie KW

De petanqueclub van Tielt en Schuiferskapelle kan dankzij ERA Lafaut, Crelan en Okra Tielt sinds kort rekenen op extra financiële steun voor hun sportkledij. Een opsteker, want de vereniging heeft te kampen met een dalend aantal leden. “Nu hebben we extra zichtbaarheid naar buiten toe.”

Net zoals vele verenigingen, kampt ook de petanqueclub van Tielt en Schuiferskapelle met een verlies aan leden. “Om nieuwe leden aan te trekken wilden we graag inzetten op meer zichtbaarheid naar de buitenwereld toe”, vertelt initiatiefnemer Herman Van Hauwaert. “Daarom ging ik samen met Willy Decroos op zoek naar sponsoring voor nieuwe sportkledij bestaande uit een polo, fleece en bodywarmer.”

Uiteindelijk kon de vereniging aankloppen bij vastgoedkantoor ERA Lafaut, het Crelan kantoor uit Tielt en bij het bestuur van Okra Tielt. “Ik werd er hartelijk ontvangen en mocht er mijn visie, bezorgdheid voor het voortbestaan van de club en noden van de groep petanqeurs voorleggen”, aldus Herman. “De unieke samenwerking zorgde ervoor dat alle spelers een nieuwe outfit konden krijgen. Van de voorzitter van Okra Tielt, Hubert van Daele, kwam ook het idee om een eigen logo en slogan toe te voegen.” Vanaf nu klinkt het dus: ‘Petanqueclub Tielt en Schuiferskapelle: Samen sterk’.

Teambuilding

De nieuwe samenwerking werd afgelopen zaterdag extra in de verf gezet door een teambuildingsnamiddag voor de ploeg van ERA Lafaut, die samen met de petanqueclub op de velden aan de Watewy een spelletje ging spelen. “Het werd een namiddag petanque onder een stralende zon. Ook een kopje koffie en stukje taart hoorden erbij, om contacten te leggen en ideeën uit te wisselen.”

Wie zelf eens wil komen proeven van een spelletje petanque, kan contact opnemen met Gilbert Vandewege op het telefoonnummer 051/40 18 40. Ben je aangesloten bij Okra, dan ben je op maandagnamiddag om 14 uur welkom op de pleinen van Watewy Tielt. (LDW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.