Paulusfeesten krijgt plaats op Oostendse Monopoly

Eerder raakte bekend dat Oostende een eigen Monoply-versie krijgt. Eén vakje bleef echter oningevuld. De inwoners van Oostende kregen de kans om zelf te stemmen op verenigingen of gebouwen om het laatste plekje in te vullen. De winnaar is bekend.

De Paulusfeesten prijken vanaf april voor eeuwig op het Oostendse Monopolybord.©Jeffrey Roos (Foto JRO)
De Paulusfeesten prijken vanaf april voor eeuwig op het Oostendse Monopolybord.©Jeffrey Roos (Foto JRO)

De uiterst gelimiteerde Oostendse uitgave zal pleinen, straten en gebouwen uit de stad bevatten. Maar ook de Kans- en Algemeen Fonds-kaartjes zullen in een Oostends jasje worden gegoten. Oostendenaars kregen de kans om uit een twintigtal keuzes, het laatste vakje op het Monopolybord in te vullen. Het was een nek-aan-nekrace.

Uiteindelijk werden meer dan 13.000 stemmen verzameld in amper een week tijd. Daarbij trokken de Paulusfeesten aan het langste eind. “Paulusfeesten is een deel van Oostende”, vertelt een blije voorzitter Jooris Pollet. “We zijn uiteraard heel blij met onze plaats op het bord. We vonden het erg belangrijk om er deel van uit te maken. Daarom hebben we onze vrijwilligers gemobiliseerd. Dat er een Oostendse versie uit komt van Monopoly vinden wij terecht. Het zorgt voor extra uitstraling voor Oostende. Wat ook heel leuk is, is het feit dat andere verenigingen ook heel wat stemmen kregen. Dat wil zeggen dat het leeft bij de mensen.”

De Paulusfeesten kregen 17 procent van de stemmen. De eervolle tweede en derde plaats zijn respectievelijk voor Fusion Oostende en de muzikale vriendenkring Melody Makers. Net naast het podium op plaats vier vinden we de Proper Strand Lopers, Eclair Hockey Club sluit de top vijf.

Ondertussen loopt de voorverkoop van het spel goed. Hoewel het spel pas in april in de verkoop gaat werden al 2.500 bestellingen geplaatst door handelaars en inwoners in voorverkoop.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.