Pasar laat je de noordkant van Tielt verkennen

Bestuursleden Marcel Braekevelt en Sonja Acx en voorzitter Rik Durnez aan een van de pijltjes die de nieuwe wandeltochten van Pasar aanduiden. Je kan die nog tot 30 september wandelen. (foto LDW)
Bestuursleden Marcel Braekevelt en Sonja Acx en voorzitter Rik Durnez aan een van de pijltjes die de nieuwe wandeltochten van Pasar aanduiden. Je kan die nog tot 30 september wandelen. (foto LDW)
Redactie KW

Nog tot eind september kan je dankzij Pasar Tielt twee nieuwe bepijlde wandeltochten in het Tieltse verkennen. Het echtpaar Sonja Acx en Marcel Braekevelt stippelde de routes uit, onder het goedkeurende oog van voorzitter Rik Durnez. “De wandeltochten brengen je weg van industrie en bewoning.”

“We weten dat er de afgelopen maanden al heel wat wandeltochten werden uitgestippeld”, valt voorzitter Rik Durnez (63) met de deur in huis. “Maar Pasar nationaal roept de leden op om toch zoveel als mogelijk te blijven bewegen tijdens deze periode.”

“We hoorden de oproep en wilden de naam van Pasar Tielt in ere houden”, vult bestuurslid Marcel Braekevelt (71) aan. “Dus mijn vrouw en ik beslisten om twee mooie wandelroutes uit te stippelen.”

Panorama’s

Het koppel bleef daarvoor bewust aan de noordkant van Tielt. “Veel wandelingen vinden plaats in het centrum, maar wij wilden graag eens óver de Ring gaan, naar een minder bekende kant van de stad. De wandelingen gaan weg van de industrie, er is weinig bewoning én de routes zijn niet vlak, maar heuvelachtig”, aldus Marcel.

“Je kan het toch wel echte panoramawandelingen noemen”, geeft echtgenote Sonja Acx (71) nog mee. “We hebben de routes enkele keren met de fiets verkend, ook om de afstand vast te leggen. We hebben al wel wat ervaring, in 2021 wandelden we intussen al 350 km. We houden van natuur en landschappen en maakten routes met precies dát voor ogen.”

Start aan de vijver

Marcel hing eigenhandig alle pijltjes op en die zullen tot eind september blijven hangen. “Intussen hopen we dat de fietstocht die gepland staat op 1 augustus in het kader van Pasar Zomert kan plaatsvinden”, vertelt Marcel. “Die route stippelen Sonja in ik ook uit.”

“We wilden deze zomer ook een fotozoektocht lanceren, speciaal voor families”, vult Rik aan. “Als er trouwens gezinnen willen aansluiten bij Pasar Tielt, zijn die zeker welkom. Ook nieuwe bestuursleden die willen helpen om al deze mooie evenementen te organiseren, mogen zich aanmelden.”

De twee wandeltochten zijn 7 en 10 km lang. De twee lussen starten ter hoogte van de vijver in de Burggraaf Vande Vyverelaan. Je hebt tot 30 september om ze te wandelen. Via routeyou.com kan je het parcours van de tochten downloaden.

(LDW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.