Ouderraad van basisschool De Ark in Oekene heeft vernieuwd bestuur

Wouter Vander Stricht

De Ark, de basisschool in Oekene, heeft een grondig vernieuwde ouderraad. De nieuwe voorzitster heet Nathalie D’Hulst en zij wil er in deze moeilijke tijden met haar bestuur voor zorgen dat (groot)ouders betrokken blijven bij de werking van de school.

De Ark Oekene telt zowat 370 kleuters en leerlingen, niet enkel uit Oekene, maar ook uit omliggende gemeentes. “Dat valt best wel op. Oekene heeft geen grote populatie, maar de school behoudt zijn aantrekkingskracht. Zelf woon ik met mijn gezin in Rumbeke en we zijn niet de enigen die de Rijksweg oversteken om naar school te komen.”

Nathalie D’Hulst is al vijf jaar lid van het oudercomité, dat nu als ouderraad door het leven gaat. Ze was ook al drie jaar secretaris en is sinds dit schooljaar dus voorzitster. Ze is de mama van Miro (7) en Jana (9). “Wij organiseren heel wat activiteiten, maar daarvan moesten we er de jongste maanden heel wat schrappen. Maar niettemin houden we er aan om de ouders en grootouders zoveel mogelijk te betrekken bij het reilen en zeilen in de school.”

In november hoopt het oudercomité de Kidsfuif te kunnen laten doorgaan. “Dat moet in principe lukken. We doen een opdeling in twee groepen en zullen alle coronamaatregelen respecteren.”

wintermarkt

Hoe het met de wintermarkt, die in januari plaatsvindt, en het schoolfeest zal aflopen, dat zal de nabije toekomst moeten uitwijzen. Voorzitster Nathalie D’Hulst klinkt ook verheugd dat het aantal leden van de ouderraad flink is toegenomen. “Vorig jaar waren we met zes. Twee mensen zijn gestopt, maar we mochten zeven nieuwe leden verwelkomen.”

De ouderraad probeert ook de communicatie naar de ouders toe mee te stroomlijnen. De vele acties, zoals bijvoorbeeld de pannenkoekenverkoop, brengen geld in het laatje en die centen vloeien terug naar de school. “We voorzien bijvoorbeeld een bijdrage in het aankopen van nieuwe reftermeubilair en we schonken ook al tablets.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.